0-100 km/t på 2 sekunder!
0-100 km/t på 2 sekunder!
0-100 km/t på 2 sekunder!

0-100 km/t på 2 sekunder!

Når man bygger en bil rundt renspikket race-teknologi, så blir resultatet deretter. Men her får du også smellvakkert design på kjøpet! 

Å lage vakre konseptbiler er en jobb som har blitt vanskeligere med årene, men av og til kommer det til syne en virkelig visuell godbit. Som denne: DS E-Tense Performance.

DS er stasmerket til Stellantis-gruppen, og byr ofte på mange flotte detaljer, selv på sine innstegsmodeller. I tillegg har DS hatt en høy profil i Formel E-serien med DS Techeetah-teamet, og det er derfra man har hentet teknikken til konseptbilen E-Tense Performance, som kan ses på som en evolusjon av konseptbilen E-Tense Concept man viste i 2016.

Navnet E-Tense er riktignok like fantasiløst som det meste av slike bilnavn, men med en monocoque i karbonfiber og hele drivverket med to elektriske motorer (en på hver aksel) løftet fra Formel E-raceren blir det seriøse saker. Til sammen gir de to motorene 815 hestekrefter, og kombinert med øyeblikkelig maksimalt dreiemoment og trekk på alle fire hjul, går 0-100 km/t unna på 2 sekunder blank!

Batteripakken er installert i en karbon-aluminium komposittboks midt i bilen for vektfordelingens skyld, som kjøles ned av en væske kalt Quartz EV Fluid, som ble spesialframstilt for akkurat dette kjølesystemet. Innvendig er rattet hentet fra Formel E bilen, mens kameraer erstatter de tradisjonelle frontlysene. I stedet er LED-lysene plassert i en knallstilig T-form, mens den svarte grillen har en DS-logo utført i 3D-effekt. Den billeaktige fargen skifter nyanser alt etter hvordan lyset treffer den. 

DS sier selv at bilen er en «high-performance laboratory», og ikke en forsmak på kommende modeller. Men bilen skal testes av Antonio Felix da Costa og Jean-Eric Vergne fra Techeetah-teamet på bane, og det er langt mer enn det som vanlig er for denne typen konsepter.