2026 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio kan bli levert med 1000 hestekrefter
2026 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio kan bli levert med 1000 hestekrefter
2026 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio kan bli levert med 1000 hestekrefter

2026 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio kan bli levert med 1000 hestekrefter

Det italienske bilmerket har virkelig vridd hestekreftene opp noen hakk.

Vi er nå godt i gang med elektrifiseringen av bilparken i Norge, selv om ikke alle er like fornøyde med det. Alfa Romeo er også kommet langt i sitt arbeid med å elektrifisere sine bilmodeller, og neste ut er Alfa Romeo Stelvio, Alfas første SUV. Stelvioen kom på markedet tilbake i 2016 og har til nå hatt tre motoralternativer. En 2,2 liters turbodiesel, en 2 liters bensinmotor med turbo, samt den virkelig heftige 2,9 liters twin turbo V6 motoren som yter 513 hestekrefter. Den siste utgaven er en såkalt Quadrifoglio, som er Alfa Romeos svar på M-biler, AMG og lignende. Nå skal Alfa komme en elektrisk Quadrifoglio-utgave med mye mer effekt.

I 2026 kommer det en elektrisk utgave som vil være basert på Stellantis (moderselskapet) sin STLA Large-plattform. Det er den samme som den nye Dodge Chargeren er bygd på, som også blir elektrisk. Denne plattformen er gjort klar slik at du kan bruke 800V infrastruktur, ultrarask lading og en batteristørrelse som gjør at du kan kjøre milevis uten rekkeviddeangst. Ifølge administrerende direktør i Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, er det også en mulighet for at effekten til den nye Stelvioen kan havne på hele 1000 hestekrefter.
- Utviklingsbilen vår har i dag en effekt på 941 hestekrefter, men vi har ingen planer om å gi oss der. Vi ønsker at bilen skal klare 1000 hestekrefter.  Når det er sagt er jeg ikke helt sikker på at det hverken er førsteprioritet for firmaet vårt, eller kundene våre, forteller Jean-Philippe Imparato.

Om disse tallene er korrekte så vil Alfa Romeo dermed tilby en SUV som er helt der oppe med Tesla Model X, når det gjelder effekt.

Ikke helt mørkt
For en bilentusiast så er det stort sett bare sorte skyer på horisonten. Gleden ved en forbrenningsmotor vil om ikke lang tid bli noe for historiebøkene, men det er heldigvis ikke slik at pluggen blir dratt rett ut. Selv om Stelvioen blir hundre prosent elektrisk, ryktes det at Giuliaen vil kunne komme med en forbrenningsmotor, i likhet med ryktene om at Dodge Charger også skal komme med det.