Akkurat avduket: BMW Concept Touring Coupé
Akkurat avduket: BMW Concept Touring Coupé
Akkurat avduket: BMW Concept Touring Coupé

Akkurat avduket: BMW Concept Touring Coupé

Refuel er tilstede på årets Villa d’Este og fikk se verdenspremieren på BMWs nye konsept.

BMW har en lang og tradisjonsrik historie med Concorso d’Eleganza Villa d’Este i Italia, og har ofte avduket spennende nye modeller og konsepter der. Så også i 2023. For ikveld (fredag 19.mai) dro de teppet av deres siste konsept for verdenspremieren på den såkalte BMW Touring Coupé.

BMW Design har fått lov til å utfolde seg ved å skape et såkalt shooting brake konsept basert på en Z4. BMW sier det ikke selv i sitt pressemateriell, men for meg vandrer tankene hen til den herlige Z3 M Coupe, og med BMWs rekkesekser (3-liters turbo på 340 hk matet til 8-trinns automatkasse) innabords er det vel ikke å strekke det for langt hvis man som meg tenker på dette nydelige konseptet som en slags moderne fortolkning av Z3 M Coupe.  

Innvendig har bilen et flott skinninteriør fra italienske Poltrona Frau, med et todelt fargevalg. Mørkere brun øverst, og lysere brun nederst. Bilen er en ren toseter, og bak de to forsetene finner man plenty med oppbevaringsrom for lange reiser, med reisekofferter laget av Schedoni i Modena.

 “The BMW Concept Touring Coupé celebrates the original Sheer Driving Pleasure,” sier Domagoj Dukec, sjef for BMW Design. “A highly emotional vehicle like this shows that the passion for everything that goes into driving pleasure has been essential through the ages and will be for the future.”

Bilens proporsjoner og navn skal minne om BMW 328 Touring Coupé som vant Mille Miglia i 1940, og funksjonaliteten til shooting-brake konseptet er en liten hyllest til BMW 02 Serien som hadde modellvarianter på tidlig 70-tall med “Touring” i navnet for å skille dem fra sine sedan-søsken.

Bilen er et vakkert skue på nært hold, hvor særlig taklinjen og den skulpturerte bakenden fortjener skryt. Det er elegant gjennomført, samtidig som bilen har et solid og muskuløst uttrykk med solid stance (og Hofmeister-knekken er på plass den også).

Lakken er spesiallaget for bilen, og jeg tillater meg å sakse direkte fra presseskrivet: “The Sparkling Lario exterior paintwork was specially created for the car, with embedded flakes of blue glass, its grey-brown hues achieve a unique impression of depth. The effect is completed by silver-bronze accents and the specially designed BMW kidney grille with longitudinal bars. The exclusive light-alloy wheels, measuring 20 inches at the front and 21 inches at the rear axle, provide a logical continuation of these colour accents in the 20-spoke radial design. The intricate implementation and discreet gold-coloured surfaces underline the vehicle’s elegant sporty character”.

Om designet i sin helhet får fram minner om den vakre Z3 M Coupe, får felgene fram minner om den enda vakrere Z8. For meg er dette nok et vellykket konsept fra BMW, det store spørsmålet er jo om det kan bli noe mer. I og med at bilen er basert på en Z4, og at ingenting er utopisk med tanke på serieproduksjon, så kan bilen i hvert fall i teorien kunne bli en realitet som en lavserie-modell. Mest sannsynlig blir bilen dog kun en one-off, men aldri si aldri som en viss agent sa det.