Boble med kongelig snerr
Det er definitivt ikke noen dusinbil
Boble med kongelig snerr

Boble med kongelig snerr

Nå må du åpne lommeboka om du har lyst på Boble av det litt mer kongelige slaget.

I disse tider er det for mange trangt i økonomien. Drømmen om en Rolls Royce må kanskje forbli en drøm. Eller må den det? Nå kan du nemlig få deg en Rolls på budsjett. Det er dog ikke den samme luksusen innvendig, men du skiller deg utvilsomt ut i gata di hjemme. Utgangspunktet for dette bygget kan ha vært en 1972 Volkswagen Boble kabriolet. Det har etter den tid vært noen som har ment at denne hadde sett bedre ut som en Rolls Royce.

Fronten er bygd om i glassfiber for å se ut som en gammel Pantheon, med det velkjente panserornamentet til Rolls på toppen. Både fronten og bakenden er forlenget, mens sideskjermene er gjort bredere. Lyktene som originalt sitter på bobla er byttet ut med firkantede lyktkasser med doble lykter. Selve canvaset på det avtagbare taket ser ut som det har sett sine bedre dager. Den er hullete og fæl, og glasset i den har løsnet i toppen.

Saksøkt av Rolls Royce
Den mekaniske tilstanden er ikke nevnt i salgsannonsen på Facebook Marketplace, men du kan jo bruke det som et godt tilskudd for å reise til Italia for å se på den, for det er nemlig der den er til salgs. Salgsprisen for Rolls-Bobla er satt til rundt 110.000 norske kroner

Et raskt søk på nettet avslører at lignende bobler med Rolls-Royce bodykits har blitt brukt til bryllup i Italia. Årsaken kan ha vært på grunn av begrenset plass i de trange gatene en finner i Italia. En interessant hendelse som er verdt å nevne er at Rolls-Royce hadde anlagt søksmål mot A&A Fiberglass for å etterligne modellene sine med en glassfiberstylet Boble kjent som «The Elegant Beetle». Til tross for rettsavgjørelsen til fordel for Rolls-Royce, med grillen og ornamentet anerkjent som varemerkene, fortsatte disse kittene å finne veien inn på markedet.