Bokselegenden George Foreman selger 52 av sine biler
2000 BMW Z8
Bokselegenden George Foreman selger 52 av sine biler

Bokselegenden George Foreman selger 52 av sine biler

George Foreman har noe for absolutt hver eneste bilentusiast der ute. Ta en titt på hans samling og se om du finner deg en favoritt.

George Foreman er nok trolig mest kjent for boksing hvor han blant annet kjempet mot Muhammad Ali i den mye omtalte kampen som har fått navnet «The Rumble in the Jungle». Han driver nå med grillutstyr og selger flere produkter grillglade mennesker kan kjøpe. Han er også e ihuga bilentusiast og nå skal en voksen porsjon av samlingen selges hos Hagerty. Bilsamlingen er preget av alt fra gamle klassikere, til 80-talls sportsbiler og også en Tesla Roadster.

Noen godtebiter en kan trekke frem er hans 2005 Ford GT lakkert i Mark IV-rød. Den er utstyrt med BBS aluminiumsfelger, lakkerte kalipere og hvite racingstriper. Bilen har bare gått 127 mil og har vært i Foremans eie siden den var helt ny. En annen litt morsom bil en kan trekke frem er Foremans 2000-modell BMW Z8. Denne er lakkert i Topaz Blue Metallic som en av bare 37 stykker.

Mange drømmer om Ferrari og Foreman har selvfølgelig et par av disse. Hans 1987 Testarossa og 2002 Ferrari 360 Modena Spider skal også selges. Det samme gjelder hans førstegenerasjon Tesla Roadster som kun har 19,3 mil på telleren.  

Av de mange interessante bilene som er til salgs er det også en 1931 Ford Model A kabriolet som han har eid siden 2008. Kilometerstanden på bilen er ukjent, men den har kun gått 3 mil siden den ble restaurert. Det ble den før Foreman tok over nøklene til bilen.

Muskelbil kan du også få kjøpt om du vil dykke ned i bilsamlingen til den tidligere verdensmesteren i boksing. Foreman har både Dodge Viper og 1995 Saleen Mustang S351 kabriolet i Canary Yellow med matchende felger. Denne har Foreman hatt siden den var ny i 1995 og han har kjørt den under 120 mil.

Selv om flertallet av kjøretøyene i samlingen er i god stand, er ikke alle i strøken tilstand. Hagerty bemerker i oppføringen at en golfbil lagret i Foremans garasje tok fyr i mars 2019. Selv om brannen ikke spredte seg til noen andre kjøretøy, ble det mye røyk som igjen førte til sot som har forårsaket skade på noen biler.
- Jeg har vært en bilsamler og entusiast det meste av livet mitt, men tiden har nå kommet for meg å dele bilene mine med andre likesinnede entusiaster. Å kunne tilby dem til det mer enn millioner store Hagerty-publikummet er den beste måten å sikre at de får den oppmerksomheten de fortjener, sa Foreman om auksjonen.