Brummende motorlyd i elektrisk klassiker: Blir det riktig?
Et bilde som viser hva som skjuler seg bak skallet på bilen.
Brummende motorlyd i elektrisk klassiker: Blir det riktig?

Brummende motorlyd i elektrisk klassiker: Blir det riktig?

Porschen har også en genial skiltløsning som blir demonstrert i videoen.

Et ankepunkt mange har mot elbiler er mangelen på motorlyd. Særlig gjelder dette hvis det handler om det å bygge om en klassisk bil til ren eldrift. Så hvordan overbevise skeptikerne?

Det enkle svaret på det er å ta med produktet og vise det til flest mulig, og man finner ikke flere klassiker-entusiaster enn de over 150.000 besøkende som tok turen til årets Techno Classica i Essen.

Hør lyden i dette videoklippet: 

 

I en av hallene ble det av og til tilsynelatende startet opp med en bil med en herlig flott bassrøst. Det viste seg å være en hvit Porsche 911 på standen til Modern Classics, et firma fra Bulgaria. Det spesielle med bilen er at den er en ren elbil, og at lyden således er 100 prosent falsk. Men det var tydelig at mange likte det de hørte, og at tanken om en elektrisk klassiker plutselig ikke ble så ille lenger i mange folks bevissthet.

For de som måtte ønske en slik kan firmaet enten levere en helstrøken ferdig bil for 150.000 Euro, eller så kan kunden levere inn sin 911, også elektrifiserer firmaet den til fordel for det opprinnelige drivverket. For den som er interessert i elektriske data handler det om en 135 kW elmotor, batteri på 42 kWh bruttokapasitet og 250 km rekkevidde. Det gjør at 0-100 km/t går unna på 6,8 sekunder.

Bak firmaet finner vi Hristo Batschvarov med ingeniør-bachelor fra universitetet i Sofia, og som allerede i 2001 designet og bygde sitt eget start-stop system for et taxi-selskap i Sofia. Med på laget har han Vesselin Manchev som er ansvarlig for karosseri og lakk, Borislav Efremov med 27 års fartstid i bilbransjen – inkludert 15 år med reparasjon av Porsche og offisielt sertifisert av Porsche i Tyskland – samt Vladimir Milanov som er ansvarlig for hovedarkitekturen på de elektriske klassikerne. For mer info gå inn på www.modernclassics.tech.