Brutal Corvette skal lages for å feire Cadillac
Competition Carbon C120R
Brutal Corvette skal lages for å feire Cadillac

Brutal Corvette skal lages for å feire Cadillac

En råtøff konseptbil som ble laget for 20 år siden, ble startskuddet for det som skal bli en helt annerledes Corvette.

Cadillac feirer 120 år i 2022. Så hva gjør man hvis man ønsker å hedre jubilanten? Hvorfor ikke bygge om en Corvette med basis i en av de tøffeste konseptbiler noensinne laget?

En av de aller tøffeste konseptbilene fra dette århundret er Cadillac Cien som ble laget i forbindelse med 100-års jubileet til Cadillac i 2002. Bortsett fra en stor rolle i filmen The Island fra 2005 ble det imidlertid intet av Cien, men bilens design festet seg hos mange, inkludert det amerikanske tuning-firmaet Competition Carbon. Med Cien-designet som utgangspunkt har man nå bestemt seg for å bygge en superbil dedikert Cadillacs 120-års jubileum som får navnet C120R.

Som grunnplattform finner man en ny Corvette C8, og sammen med partnere som Kasim Tlibekua (kjent for masse fete widebody kits til alle mulige typer biler) og Group A Motoring (spesialister på body kits til japanske biler), så vil Competition Carbon (spesialister på ulike mods til Corvette og Lamborghini), presentere C120R på Sema-showet til høsten.

Motoren vil mest sannsynlig være en trimmet versjon av Corvettens 6,2-liters V8, mens man planlegger en V12 versjon av bilen på SEMA 2023. Begge motorene vil sannsynligvis komme fra Hartley Engines i New Zealand (enda en av partnerne i dette prosjektet), som har et godt rykte når det gjelder trimming av motorer. Bilen er naturlig nok ikke ferdigbygd enda, men man har lagt ut illustrasjoner for å vise hvordan den skal se ut. Liker du skarpe kanter, eller bare ønsker å hedre Cadillacs 120-års bursdag ved å kjøpe en Corvette, så kan du kontakte Competition Carbon.