Chevrolet Camaro med bensinmotor forsvinner, men en elektrisk etterfølger er planlagt.
Sjette generasjon Camaro ZL1
Chevrolet Camaro med bensinmotor forsvinner, men en elektrisk etterfølger er planlagt.

Chevrolet Camaro med bensinmotor forsvinner, men en elektrisk etterfølger er planlagt.

Det er slutt på Camaro slik vi kjenner den, men Chevrolet har planer om å beholde navnet.

Chevrolet meldte tidligere i år at den slutter produksjonen av sjette generasjon Camaro etter utgangen av 2024.
- Selv om vi ikke kunngjør en umiddelbar etterfølger av Camaroen, kan du være trygg på at dette ikke er slutten på Camaros historie, har Chevrolets visepresident Scott Bell uttalt.

Les også: Muskel-ikonene avlives: 2023 blir siste modellår for Charger og Challenger

GM er, i likhet med veldig mange bilmerker, i gang med å konvertere hele flåten sin fra forbrenningsmotorer til elektriske motorer. Det spekuleres derfor i om Camaroens navn nå kan dukke opp sammen med elektrisk fremdrift. Det er også kommet forskjellige digitale konsept som indikerer at den enten blir en firedørs sedan eller en SUV. Her må nok bilentusiaster verden over rive seg i håret, og innse realiteten; SUVer selger mye bedre enn todørs sportsbiler. Spørsmålet er jo om dette på sikt vil vise seg å være et smart valg.

Se også: Hør(!) Dodges nye elektriske muskelbil! 126 dB!

Chevrolet Camaro, muskelbilen som har en generasjon for enhver smak, om du så liker vaffelvest eller mullet. Kanskje du også liker begge deler? Camaroen kom først på markedet i 1966 og har siden da blitt udødeliggjort i både musikk, film og tv-serier. Den står som et ikon på frihet. For oss entusiaster er det uansett hvordan du ser på det et slag i magen at Chevrolet nå avvikler Camaro slik vi kjenner den.