Chevrolet Chevelle som har tilhørt Bruce Springsteen skal selges
Chevrolet Chevelle som har tilhørt Bruce Springsteen skal selges
Chevrolet Chevelle som har tilhørt Bruce Springsteen skal selges

Chevrolet Chevelle som har tilhørt Bruce Springsteen skal selges

Kan det friste med «The Boss» sin 1969 Chevrolet Chevelle Malibu Convertible med 396 V8?

I låta «Racing In The Streets» fra Bruce Springsteens album «Darkness On The Edge of Town» fra 1978 synger Bruce  omen 1969 Chevrolet med 350 hesters 396 V8, Fuelie headers og en firetrinns manuellkasse med Hurts shifter. Bilen var eid av Springsteen fra 1981 frem til 1987. Da ga han den i gave til Toby Scott, som hadde jobbet på 18 av Bruce sine studioalbum. Toby startet så en voldsom restaurering som pågikk fra 1988 frem til år 2020. Målet var å få bilen slik den er beskrevet i sangen «Racing In The Streets».  Den ble så levert til Rock And Roll Hall of Fame i Cleveland i august 2020. Den gangen Bruce Springsteen eide bilen var den lakkert i fargen Midnight Black, men i forbindelse med oppussingen av bilen har den blitt lakkert i sin originale farge LeMans Blue.

Bilen har som nevnt en 396 big block V8 med elektrisk tenning, Painless ledningsnett, dobbel eksos, keramisk belagte Hooker headers. Som pynt har den fått polerte toppdeksel, dynamo og vannpumpe. Den har en firetrinnns manuell girboks med hurts shifter i gulvet. På innsiden av et sett Cragar SS felger med BF Goodrich Riadial T/A dekk er det skivebremser hele veien rundt. Det er montert en radio i bilen, men den er ikke koblet opp. Viktigst av alt er nok dokumentasjonen på bilen, som viser at den faktisk har vært eid av Springsteen selv. I dokumentasjonen står det;

«This Chevy Malibu was a gift to my long time engineer and great friend Toby Scott for the Christmas of 1987. I got this car I 1981 and virtually lived in it for many summers down here at the Jersey Shore. It’s a great piece and holds a sacred place in my heart.”

Hvis du har lyst på en bit av helt ekte amerikansk working class-historie, så bør du sitte klar med pengene i mai, når auksjonen på Bruce sin bil kommer i gang.