Classic Days Düsseldorf: Det beste biltreffet du aldri har hørt om
Classic Days Düsseldorf: Det beste biltreffet du aldri har hørt om
Classic Days Düsseldorf: Det beste biltreffet du aldri har hørt om

Classic Days Düsseldorf: Det beste biltreffet du aldri har hørt om

Bilhobby skal være positiv glede og trivsel, og det finner du virkelig på Classic Days i Düsseldorf.

Bilhobbyen lever i beste velgående i den vestlige verden. Overalt arrangeres det treff av ulik karakter, og det kan være krevende å sette seg inn i hva som er hva. Det blir gjerne sånn at de største treffene stjeler det meste av oppmerksomheten som Goodwood, Le Mans Classic, Techno Classica og Retromobile, men det finnes også flere andre event som fortjener din oppmerksomhet.

Ett av disse er Classic Days i Düsseldorf. Nå er overskriften litt i overkant bombastisk, da det selvsagt finnes nordmenn som har vært på dette treffet, men da snakker vi under 1% prosenten av det norske bilhobbymiljøet. Hva er så Classic Days spør du, og hvorfor anbefales det å dra dit?

Eventet startet i 2006, og ble i 14 år avholdt ved Schloss Dyck nært Düsseldorf i praktfulle omgivelser. Men da slottet ikke lenger var tilgjengelig, måtte man se seg om etter andre muligheter, og fra 2022 startet man med å holde eventet i den såkalte «Green Park» i Düsseldorf. Det er en nydelig park, hvor man under Classic Days finner masse ulike stands og klubber spredt rundt omkring, som betyr en voldsom variasjon i bilparken. Nest øverst av områdene i parken finner man et stort depotområde, hvor ulike racerbiler har sin plass. Derfra kjøres de med jevne mellomrom ut på «banen», som er selve veien som til daglig går forbi parken. Men når den så stenges av, får man racerbilene på ultranært hold, til stor glede for de fremmøtte.

Helt øverst finner man en parkering for ulike klubber, og her må man virkelig ta turen. Jeg telte 10 ulike DeLorean parkert ved siden av hverandre, som må sies å være imponerende. Festivalen har også fokus på fremtiden, og flere av klassikerne gikk på E-Fuel, som nok er en smart strategi med tanke på potensielle utfordringer for bilhobbyen i årene som kommer.

Men det som gledet meg mest, og som gjør at jeg virkelig anbefaler Düsseldorf Classic Days var den avslappete og trivelige stemningen. Alle var blide og fornøyde, det var ingen trengsel, ingen kø, samtidig som man finner masse sjarmerende boder som selger mat og øl, og en nydelig variasjon i bilutvalget. Rett og slett et trivelig sted å være, og i tillegg går det jo fly fra Oslo til Düsseldorf daglig, så det er lett å komme seg til eventet. Ta turen neste år, det tror jeg ikke du vil angre på. Det er andre events som er større og det er events som er bedre, men for å oppleve bilhobbyen på sitt triveligste så er Düsseldorf Classic Days en innertier.