Classic Remise Düsseldorf: En herlig og gratis måte å skape bilentusiasme på
Classic Remise Düsseldorf: En herlig og gratis måte å skape bilentusiasme på
Classic Remise Düsseldorf: En herlig og gratis måte å skape bilentusiasme på

Classic Remise Düsseldorf: En herlig og gratis måte å skape bilentusiasme på

Hit kan du komme hver eneste dag fra morgen til kveld helt gratis, en fantastisk måte å skape rekruttering til bilhobbyen på.

I en restaurert lokomotiv-stall i Düsseldorf finner man Classic Remise Düsseldorf, et herlig besøkssenter for entusiastbiler som er åpent hver dag til klokken 23.00. Inne finner man bøttevis av interessante biler, hvor de fleste er entusiastbiler med sportslig karakter, som ulike modeller fra Porsche, Ferrari, Aston Martin etc til mer spesielle godbiter som kanskje en japansk Kei Car eller en Renault Espace første generasjon som det var når jeg besøkte stedet nylig.

I tillegg er det en mengde ulike selskaper og bedrifter som har kontorer og verkstedlokaler her, som f.eks Moverdi som selger klassiske biler og Milano Motors som er et fagverksted for italienske biler. Blir du sulten av å gå rundt og se på alle godbitetene har man også en flott restaurant kalt Mezzomar som står for Middelhavs-måltider.

Det finnes tre slike senter i Tyskland og filosofien bak er den samme. Folk kan lagre bilene sine her (bak glass i temperert miljø), og man kan tilby biler til salgs, mens folk kan komme på besøk og kikke. I starten het disse sentrene «Meilenwerk», som også var navnet på selskapet som driftet dem (de gikk under i 2016).

Det første Meilenwerk-senteret ble åpnet i Berlin i 2003, fulgt av Düsseldorf i 2006 og Stuttgart i 2009. I 2011 skiftet sentrene i Berlin og Düsseldorf navn til Remise, mens Stuttgart ble til Motorworld i 2014. Remise Berlin holder til i et restaurert trikkedepot, mens Motorworld Stuttgart holder til i gamle flyhangarer, og har et helt annet mer moderne tilsnitt enn Berlin og Düsseldorf-sentrene som har en helt egen vintage-feeling med klassisk mursteins-arkitektur og gammel tog/trikk-historie.

Lokomotivstallen som utgjør Classic Remise Düsseldorf ble bygget mellom 1929 og 1931 for datidens damplokomotiv, og var på syttitallet tom og forlatt. Lokalene ble kjøpt fra de tyske statsbaner i 2005, og en ombygging/restaurering av lokalene startet, støttet av det lokale bystyret i Düsseldorf, før den offisielle åpningen i 2006. Lokalene er åpne mandag-lørdag 08.00-23.00, og fra 10.00 til 23.00 på søndager. Gratis inngang for alle. Adressen er Harffstrasse 110a, 40591 Düsseldorf.