Damd med spinnvilt Suzuki Jimny-kit – Renault 5 Turbo, Integrale og G-wagon på budsjett
Damd Inc. sine «European Masterpice» Jimnyer.
Damd med spinnvilt Suzuki Jimny-kit – Renault 5 Turbo, Integrale og G-wagon på budsjett

Damd med spinnvilt Suzuki Jimny-kit – Renault 5 Turbo, Integrale og G-wagon på budsjett

Som om ikke kult-bilen var gøyal nok fra før!

På årets Tokyo Auto Salon ble det som vanlig vist frem masse spinnvilt. Vi har allerede skrevet om Liberty Walk sin bredda Lamborghini Countach. Denne gangen skal vi ta en nærmere titt på noe med litt mindre effekt, men minst like spinnvilt. Nemlig Damd Inc. sine tullete kit for Suzuki Jimny.

Firmaet har laget både tøffe og gøyale kits til biler i over 40 år, og med tanke på hva de viste frem for en drøy ukes tid siden så ser det ikke ut til at de har tenkt å stoppe med det første. De nye kitene er til den nyeste generasjonen Suzuki Jimny, og temaet kaller de «European Masterpiece». De to nye kitene tar utgangspunkt i de legendariske rallybilene Renault 5 Turbo og Lancia Delta Integrale, og har fått tilnavnene «Little 5», og Little Δ (Delta).

På de nye kitene har Damd gått inn i et samarbeid med de italienske felgmakerne i OZ Racing, for å virkelig toppe kransekaka hva gjelder nostalgisk rally-følelse. Det første kitet, Little 5, er som sagt basert på Renault 5 Turbo, med rektangulære frontlykter, grill og tåkelys i god gammel fransk stil. Bak er det montert en spoiler, og kanskje den morsomste detaljen er teksten på siden som leser «Non Turbo»! Bilen fullføres naturligvis av et sett med hvite OZ Racing-felger i kjent rally-stil.

Little 5 fra Tokyo Auto Salon:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by DAMD Inc. (@damd_inc)

Den andre bilen er umiskjennelig inspirert av den legendariske Lancia Delta Integrale. Her får de famøse doble frontlyktene, og gule tåkelys. Den ikoniske grillen har også blitt kopiert med sin splitt ned midten, og her er både fangere og sideskjørt hellakkerte. I tillegg er det god gammel Martini-lignende dekor langs hele bilen. Bakvingen er enda mer aggressiv på denne bilen, med et skikkelig nikk tilbake til de legendariske Gruppe B-bilene på 80-tallet. Også denne fullføres med hvite OZ. Prisene på disse kitene er enda ikke annonsert.

Little Delta fra Tokyo Auto Salon:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by DAMD Inc. (@damd_inc)

Når vi først er inne på Damd Inc. så tar vi i samme slengen og viser frem noe av de mer gøyale kitene de har laget opp igjennom tiden. Damd begynte så smått i 1985, og var på utstilling med sin første kreasjon allerede i 1986.I Januar 1995 kom deres første spinnville kopi-kit, der de blant annet tok med seg pris på Tokyo Auto Salon for sine tolkninger av legendariske løpsbiler fra Alfa Romeo og Mercedes.

En annen bil du kanskje kjenner til fra Damd er Lancer Evo 7en fra 2 Fast 2 Furious, hvor Damd sto bak bodykitet på bilen som ble kjørt av Paul Walker. Kits ble produsert både til de feteste bilene fra de fleste japanske merkene. Det viste seg dog at Damd sin nisje skulle være Suzuki. I Januar 2019 lanserte de blant annet en rekke kits som ble kalt «Little G», som gjorde at du kunne bygge om din ny Suzuki Jimny til en liten Geländerwagen-lignende skapning. Kitene koster rundt 50 000 kroner – 80 000 kroner, basert på hvilke utgaver og hva slags utstyr du ønsker å ta med. Det er med andre ord ingen grunn til å ikke ha øynene opp for dette kreative firmaet om du ønsker deg noe helt spesielt for din Suzuki Jimny!

Sjekk flere av Damd Inc. sine fantastiske kit her: