DeLorean basert på Corvette C8 kan bli et gunstig kjøp
DeLorean basert på Corvette C8 kan bli et gunstig kjøp
DeLorean basert på Corvette C8 kan bli et gunstig kjøp

DeLorean basert på Corvette C8 kan bli et gunstig kjøp

To ulike DeLorean-selskaper har nå begge annonsert en kommende V8-modell.  

Den som har fulgt med litt rundt navnet DeLorean de siste årene har sikkert registrert at det har vært mye styr rundt navnet, og at det således fins flere selskaper som bruker navnet. Ett av disse er DeLorean Next Generation Motors (DNG) i New Jersey som i fjor høst kunngjorde Model-JZD som bare skal bygges i 42 eksemplarer.

Men nå har de også kunngjort en helt ny modell, og den ser mer realistisk ut med tanke på større produksjon. Selskapets sjef er Kathryn DeLorean, datteren til John Zachary DeLorean, og hun ønsker at det skal lages en rimelig bil for DeLorean-entusiastene der ute:

“I needed to find a way to build an affordable car for the DeLorean community. They’ll be heartbroken forever if I don’t give them something,” fortalte hun nylig til Hagerty. Hennes løsning? Kjøpe en Corvette C8 for å så erstatte dens glassfiberkarosseri med DNGs eget karosseri med måkevingedører. Man snakker dermed 490 hk fra Corvettens LT2 V8 (basispris for en vanlig Corvette er 70.000 dollar), og takket være Corvettens tradisjonelle targatak er det mulig å lage en DeLorean-versjon med måkevingedører.

Å velge en Corvette som donorbil er høyst passende ifølge Kat. Tross alt skapte John Z. DeLorean sitt navn hos GM, og var ifølge datteren en ivrig forkjemper for at Corvetten burde få midtmotor.

“A DeLorean-bodied Corvette allows me to finish my dad’s story. I’m building him his dream car”, forteller Kat.

En slik bil høres realistisk ut og designer Ángel Guerra (kjent fra Rimac) har lagt ut bildene du ser her i saken på sin Instagram-konto for å vise hva Angel Guerra Design tenker designmessig. Kombinasjonen tøft design, måkevingedører, kraftig V8, brukervennlig Corvette chassis og DeLorean navnet bør kunne finne gjenklang hos mange entusiaster der ute. Om DeLoreans bodykit vil kunne passe på den bredere Z06 eller hybriden AWD E-Ray er ikke kjent.

Men så er det selvsagt utfordringer, hvorav den suverent største er DeLorean Motor Company (tidligere kjent som DeLorean Reimagined) som først ønsket å produsere den klassiske DMC-12 med en blanding av nye og gamle deler, før de viste frem den helelektriske nyutviklede Alpha5 i 2022, men som også har kunngjort en bil kalt Alpha2 som skal være en Corvette-beater med V8. Det selskapet ledes av Joost de Vries med fartstid fra Karma Automotive, og nettopp Karma har saksøkt DeLorean Motor Company for å ha stjålet ideer og papirer fra dem.

Vil det være plass til begge DeLorean-selskapene? Vil ikke folk bli forvirret? Vil noen av de nevnte bilene overhodet gå i masseproduksjon? Vil det bli rettssaker og mer drama? En ting er sikkert. Det er aldri kjedelig med DeLorean.