Den herligste spesialmodellen til nå i 2022?
Bagasjerommet har eget strømuttak for den som vil spille gitar.
Den herligste spesialmodellen til nå i 2022?

Den herligste spesialmodellen til nå i 2022?

Minien blir laget i begrenset antall og er simpelthen fullspekket med vidunderlige detaljer.

For den som vokste opp med 70 og 80-tallets rockegrupper, kan man ikke unngå å ha lagt merke til de enorme veggene med Marshall forsterkere og høyttalere som stod bak bandene på scenen. Fra Deep Purple og Motörhead, til KISS og AC/DC. Skulle du spille høyt og gi første rad tinnitus for livet, var (og er) gigantiske mega-stacks med Marshall svaret.

I år feirer Marshall Amplification 60 år, og for å feire det har det britiske selskapet gått sammen med David Brown Automotive for å lage en spesialversjon av et annet britisk ikon: Mini. Det ferdige resultatet er en begrenset serie biler kalt David Brown's Mini Remastered Marshall Edition, som er fullpakket med referanser til Marshalls historie.

Les også: Kjøpeguide Mini

Fargen på bilen er selvsagt svart, og det inkluderer det meste av krommen også. Striper, grill og felger i gull kompletterer Marshall-looken, og når det gjelder selve grillen har den det samme nettingmønsteret som en Marshall høyttaler.

Innvendig er det mer gulldetaljer mot svart bakgrunn, med vakre Marshall-logoer sydd inn i setene. Dørpanelene har stoff som skal etterligne stoffet på Marshall-forsterkere, mens selve lydenheten kommer fra Pioneer. Imidlertid er alle høyttalerne levert av Marshall, med den riktige hvite signaturlogoen på dem. Inni hanskerommet finner man et Marshall headset, mens pedalene er merket med Skip Track (clutch), Pause (brems) og Play (gasspedal) symboler.

Les også: Ukas bil - 2010 Mini John Cooper Works

Men høydepunktet kommer når man åpner bagasjerommet. Der finner man en Marshall gitarforsterker med sitt eget strømuttak, sånn at du kan fyre opp gitaren og spille noen fete riff når du parkerer bilen. En Marshall bluetooth høyttaler er også pakket inn i bagasjerommet.

Se video: custom Mini Cooper S 

Kun 60 slike Marshall Editions vil bli bygget, og alle kommer firesylindret 1,3-liters motor på 83 hk med 5-trinns manuell kasse. Både venstre og høyrerattede biler vil bli bygget. Pris er ikke kunngjort ennå, men deler av salget vil gå til Music Venue Trust som har gitt konsertsteder økonomisk støtte under pandemien. Det er mulig å reservere bilen nå, mens leveransene vil skje senere i år.

Her er det bare å si: Rock and roll all nite, and party every day!