Den perfekte Lamborghini for norske forhold
Den perfekte Lamborghini for norske forhold
Den perfekte Lamborghini for norske forhold

Den perfekte Lamborghini for norske forhold

Ny video viser at bilen kan herjes med på grus i beste rallystil.

For tre år siden fikk vi se offisielle illustrasjoner av et offroad-inspirert konsept basert på Lamborghini Huracán som het Sterrato. Nå har Lamborghini sluppet en teaservideo av den ferdige produksjonsmodellen, som ser ut til å bli den siste versjonen av Huracán før den pensjoneres.

Bilen i videoen ser ikke ut til å ha forandret seg mye siden illustrasjonene i 2019, og har fortsatt det tøffe rally-stuket med høy bakkeklaring, to ekstralys foran, kraftige hjulbuer og takstativ.

Se video her:

Hva som er gjort eksakt med understell og drivverk er ikke oppgitt i skrivende stund, men konseptet fra 2019 hadde V10-motoren på 640 hk, firehjulstrekk og firehjulsstyring. Konseptet var i tillegg rundt 2,5 cm bredere både på for og bakaksel, som nødvendiggjorde de muskuløse hjulbuene, i tillegg til 4,7 cm ekstra bakkeklaring.

Vi har sett et stadig økende antall Lamborghinier i Norge de siste ti årene, og Huracán Sterrato (hvis den beholder navnet fra konseptet) vil bli helt perfekt for norske forhold. Pris er ikke oppgitt ennå, men bilen går inn i en helt ny nisje for superbiler, hvor den for øyeblikket ikke vil ha noen konkurrenter. Imidlertid er det all grunn til å tro at en slik bil kan slå an, og da vil det nok ikke drøye lenge før konkurrentene kommer etter med sine egne rally-inspirerte superbiler for offroad-herjing.