Den styggeste Golfen noensinne
1996 Volkswagen Golf Harlequin
Den styggeste Golfen noensinne

Den styggeste Golfen noensinne

Det er kanskje den styggeste utgaven av Golf noensinne, men er den kanskje en av de mer minneverdige?

I en reklamekampanje fra 1964 valgte Volkswagen å vise hvor enkelt du kunne bytte om delene på en 1964 Volkswagen Type 1. De illustrerte det ved at de forskjellige karosseridelene de hadde satt på fra tidligere årsmodeller hadde andre farger. Dette brukte Volkswagen som inspirasjon da de i 1995 lanserte Volkswagen Polo Harlequin som et stunt. Etterspørselen ble så stor at til slutt produserte Volkswagen en total på hele 3100 eksemplarer av Polo Harlequin. På grunn av denne interessen valgte også Volkswagen å lage en limited edition Harlequin utgave av Volkswagen Golf MK3 i 1996. De kom i fargene Pistachio Green, Ginster Yellow, Tornado Red and Chagall Blue.

Arbeidsom utgave
Det var dog en svært tungvint prosess å lage disse bilene. Først ble de satt sammen som en vanlig 1996 Volkswagen Golf med et grått Joker interiør, med en 2 liters bensinmotor på 115 hestekrefter med enten manuell eller automatisk girboks. De ble så lakkert komplett i en av de fire fargene før de kom til slutten av samlebåndet. Der tok et lag med mekanikere over hvor de manuelt flyttet over dører, panser, speil, fangere og siderskjermer. Dette gjorde prosessen ekstremt tidkrevende kontra det å lage en bil på samlebåndet. Alle bilene har bilens originale farge på taket, a- og c-stolpene samt kanalene. Dette fordi karosseriet er en sammensveiset del og kunne ikke byttes ut. De ble satt sammen i totalt fire forskjellige mønster. En manuell Golf Harlequin kostet i 1996 rundt 13,000 amerikanske dollar.

Det er ikke vanskelig å synes Harlequin-Golfen er stygg, men det er uten tvil noe av det mest minneverdige ved Golf MK3.

Det er ikke vanskelig å synes Harlequin-Golfen er stygg, men det er uten tvil noe av det mest minneverdige ved Golf MK3. En total på kun 264 eksemplarer ble produsert, og i følge «The Harlequin Register» var det en total på 118 igjen i verden i 2015. Selv om det ble produsert 264 eksemplarer ble ikke alle solgt og noen av de ble derfor satt tilbake til deres originale farge for at forhandlerene skulle klare å bli kvitt bilene.