Den ultimate Urus er langt mer enn bare voldsom styling
Den ultimate Urus er langt mer enn bare voldsom styling
Den ultimate Urus er langt mer enn bare voldsom styling

Den ultimate Urus er langt mer enn bare voldsom styling

Når vulgær-skalaen skal sprenges, who you gonna call? Mansory, selvfølgelig.

Det tyske tuning og styling-selskapet Mansory har klart å skape seg en karriere ved å tilby kundene over-the-top kreasjoner hvor stikkordene er voldsomt og pompøst. Noen ganger høster de kritikk for å ha tatt en pen sportsbil, som så har gjennomgått the Mansory touch, men hva skjer når man tar utgangspunkt i noe som allerede er vulgært og prangende fra fabrikk?

Av dagens SUVer er det lite som slår Lamborghini Urus på akkurat det feltet. En voldsom doning som i manges øyne er selve definisjonen av vulgær SUV for de nyrike. Inntil man ser hva Mansory har klart å få til. Behold the Mansory Ventus Coupe Evo C, hvorav åtte eksemplarer skal bygges.

Siden Urus allerede var fullpakket med knivskarpe kanter og intrikate detaljer rund baug, tok Mansory likegodt å bare forsterket det til maksimum. Ventus Evo S pakken har så mange skarpe kanter og vinkler at Optimus Prime fra Transformers-filmene ser ut som Michelin-mannen i forhold. Men bilen handler om langt mer enn bare styling. For Mansory har dyktige fagfolk, og en av grunnene til at selskapet har hatt så stor suksess er selvsagt at de leverer ting med kvalitetsarbeid i bunn.

Et synlig bevis på akkurat det er at Mansorys Urus bare har to dører (men fortsatt fire seter). I stedet for bakdører finner vi gedigne luftinntak. Det ble gjort gjennom å flytte B-stolpen bakover med 20 cm, som igjen gjør framdørene mye større enn på en vanlig Urus. Ellers får du fetere hjulbuer, andre dekk og felger, spoiler på taket, en stor vinge bak, en mindre leppe foran, ny diffuser, nytt eksosanlegg (med Mansory logo på alle tre eksostuppene) osv.

Det hele gir et voldsomt inntrykk som garantert vil slå an i dagens bilmarked, og innsiden er ikke mindre flamboyant den heller. Mengder av karbonfiber-paneler står i kontrast til det lyseblå skinnet som omkranser alt (du får andre farger hvis du vil). Under panseret får man et karbonpanel på topp med kamo-mønster, som vitner om at Mansory har tuklet med 4-liters biturbo V8-motoren. Den yter i Mansory-spec 900 hk og 1100 Nm, noe som sørger for at 0-100 km/t går unna på 2,9 sekunder, mens toppfarten er 323 km/t. Pris er ikke oppgitt, men kundene finner nok veien til Mansory uansett.