Denne ødelagte Malibuen er forsikret for en million dollar!
Denne ødelagte Malibuen er forsikret for en million dollar!
Denne ødelagte Malibuen er forsikret for en million dollar!

Denne ødelagte Malibuen er forsikret for en million dollar!

Det store spørsmålet er selvsagt hvorfor en så traust bil er verdt så mye, og svaret er neppe det du tror.

Chevrolet Malibu fra 1980 ringer kanskje ikke veldig godt i ørene til bilentusiaster. De har et litt spesielt utseende som for noen oser erkeamerikansk familiebil, men for mange kan nok 1980 Malibu være rimelig gjesp-greier. Så hvorfor i alle verdens land og rike er denne Malibuen forsikret for en million dollar? Det er lett å tenke at det kanskje er gjemt en million dollar inne i bilen, men det stemmer ikke.

I oktober 1992 ble en rekke amerikanere vitne til at en meteor var på tur ned mot jorda og rekordmange fikk fanget dette på film, faktisk hele 16 forskjellige personer fikk filmet det. Det regnes som en av de mest historiske meteorittlandingene som er registrert. Hvorfor forteller vi om dette? Jo, fordi det har med den aktuelle Malibuen å gjøre. På det tidspunktet eide 18 år gamle Michelle Knapp bilen. Hun hadde kjøpt bilen for 400 dollar av sin bestemor og den sto parkert da meteoren dalte ned mot jorda i over 40.000 kilometer i timen. Med ett hørte Michelle det hun trodde var tre biler som kolliderte og gikk ut for å se hva som hadde skjedd. Hennes første reaksjon var at hun trodde noen hadde gjort hærverk på bilen hennes og politiet ble tilkalt. En nabo påpekte da at det ikke gikk an for vandaler å kaste en så stor stein gjennom en bil. Meteoritten hadde nemlig truffet bilen og gått gjennom hele bagasjerommet og ut den andre siden. Den bommet bare så vidt på bensintanken på bilen. Meteoritten lå derfor under bilen.

Malibuen ble så solgt videre til Iris Lang, kontant til meteorittsamler Al Lang. Salgssummen ble på hele 25.000 dollar, noe som en kan si er voldsomt godt betalt for en skadet Malibu. Det er også verdt å nevne at en ødelagt lyspære fra den aktuelle bilen, samt bilens vognkort ble solgt for 5312 dollar. Årsaken for denne verdien på noe så uinteressant er at det er den eneste bilen som har overlevd å bli truffet av en meteoritt. Det har ført til at den har blitt stilt ut verden over, og har blitt brukt i en kunstutstilling av Los Angeles-kunstneren Mark Hagen. Da var bilen utstilt både i England og New York.