Derfor bør du kjøpe denne nå – Lexus SC
Rød er tøft på 90-talls sportsbil
Derfor bør du kjøpe denne nå – Lexus SC

Derfor bør du kjøpe denne nå – Lexus SC

Her kan du kjøpe en Supra for en langt billigere penge.

Fjerde generasjons Toyota Supra har på mange måter blitt japsemiljøets svar på Volkswagen Passat. Oppskrifta med en utrolig holdbar 2JZ-motor, sterk girkasse og lekkert design har gjort at det på store treff ofte samles mange av dem. Ønsker du derimot å skille deg litt ut, men fremdeles kunne nyte Toyotas kvalitet, kan du kanskje vurdere Lexus SC 300 og SC 400. De har oppskriften for å bli fremtidige klassikere, og om du er på vakt kan du skaffe slike eksemplarer til en veldig hyggelig penge.  

Hvorfor er SC en fremtidig klassiker?
90-tallet hadde utallige fete modeller når en ser på japanske sportsbiler, og Lexus SC er kanskje litt glemt i dette, selv om den har vært mye brukt i drifting. Linjene er runde, og det lange panseret er skikkelig lekkert. Med 2JZ-motor og manuellgir så ble den også ganske ettertraktet. Du fikk også den noe mer påkostede SC 400 med Lexus sin 1UZ-v8, en motor som etter ryktene skal ha kostet 400.000.000 dollar å utvikle.

På grunn av at SC 300 og SC 400 i stor grad er en uforandret bil i løpet av 90-tallet, så kan du trygt kjøpe disse bilene, da de er kjent for å være holdbare hele veien gjennom. Om du ønsker manuellgir, må du ha en bil som er produsert før 1997. Skal du ha den kraftigste modellen må du kjøp 97-modellen med V8 som klemte ut 290 hestekrefter mot slutten av produksjonen. Da går bilen fra stillestående til 97 kilometer i timen på 6,9 sekunder. Enhver tuner ønsker dog kanskje 2JZ-modellen med manuell.

Da Supraen begynte å stige i pris var det mange som oppdaget at du fikk 90% av en Supra, uten at prislappen fulgte med på SC-utgavene av Lexus. Derfor ble de et yndet objekt i både drifting og racing. Det er derfor vrient å finne gode eksemplarer med manuellgir igjen, men du kan finne slike på Ebay om du følger med. Skal du ha mest mulig moro for pengene er kanskje SC 300 med manuellgir det en bør anbefale, uten at 1UZ åtteren er noe å kimse av. Det er dog ikke så vanlig at det dukker opp eksemplarer her til lands, så du må være på ballen om du skal få kjøpt en bra bil som ikke er tuklet for mye med.