«Det er ikke veldig sexy, det er ikke veldig luksus»
Moderne bilinteriør handler om skjerm. Mye skjerm.
«Det er ikke veldig sexy, det er ikke veldig luksus»

«Det er ikke veldig sexy, det er ikke veldig luksus»

Designer har som mål å fjerne alle skjermer i fremtidige bilinteriør.

Ingen kan ha unnlatt å legge merke til hvordan skjermer tar mer og mer av interiørplassen i moderne biler. Noen elsker slike touchscreens, andre mener de er trafikkfarlige ved at de tar bort sjåførens oppmerksomhet. Men det finnes også de som synes skjermer tar bort luksusfølelsen i en bil.

En av dem er Thierry Métroz, sjefsdesigner for DS Automobiles, som sier at touchskjermer ikke hører hjemme inne i bilmerkets interiør. Hans team ser nå på måter som vil revolusjonere bilinteriør for å få dem mer luksuriøse:

- Vårt mål er å fjerne alle skjermer i fremtidige bilinteriør. Problemet med skjermen er at når du slår den av, så står du igjen med en rektangulær sort overflate med en mengde fingeravtrykk. Det er ikke veldig sexy, det er ikke veldig luksus.

- Det er en stor trend for øyeblikket dette med å ha en mengde skjermer, men jeg syns det er ganske tåpelig. Det å ikke ha noe mer dashbord, bare en stor skjerm, det er ikke vår filosofi innad i DS, uttalte Métroz til Autocar.

Designeren innrømmer at det er vanskelig å finne måter og løsninger å presentere all informasjonen til brukerne uten touchscreen, men er klar på at han og hans team ser etter måter for å gjøre det hele «mindre påtrengende», og som kan gi «mer sinnsro» til de i bilen. Han er imidlertid også klokkeklar på at jobben er “en stor utfordring”.

Det er for øvrig ikke bare touchskjermer som Métroz mener er på vei ut. De store grillene man har sett på en del merker, er også noe som bør ses på ifølge designeren:

- Vi har en fri overflate for å lage et helt nytt design (siden elektriske biler ikke trenger noen tradisjonell grill for kjøling), og det gir oss en mulighet for å forsterke lyssignaturen foran. For øyeblikket jobber vi bare med frontlyktene, men nå har vi muligheten til å designe lysene hele veien rundt emblemet, og dermed skape en ny lyseffekt i fronten. Det er særdeles spennende for designerne, forteller Thierry.

Med slike uttalelser blir det spennende å se hva som kommer fra DS i årene som kommer, og om designeren får rett. Hva mener du? Er touchskjermer i bilen toppen av lykke, eller noe som bare tar opp plass på et unødvendig vis? Skaper skjermer en større premium-følelse, eller tar det bort luksusfølelsen?