Dette blir den heftigste V8 på markedet, hør lyden!
Dette blir den heftigste V8 på markedet, hør lyden!
Dette blir den heftigste V8 på markedet, hør lyden!

Dette blir den heftigste V8 på markedet, hør lyden!

Her snakker vi en kraftpakke av dimensjoner, men kan den kjøre fra konkurrentene?

V8-motoren har blitt erklært nærmest utrydningstruet, men før den vandrer hen til de evige jaktmarker, har den tenkt å komme i Guinness Rekordbok.

Det handler om Hennessey, det amerikanske firmaet fra Texas som har levert ekstremt kraftige biler i en årrekke, og som nå har den ultimate fartsrekorden for produksjonsbiler i sikte. Bilen heter Hennessey Venom F5, og for å slå Bugatti Chiron og Koenigsegg Jesko trengs mye effekt. Her kommer «Fury» inn i bildet.

Fury er navnet man har gitt motoren i Venom F5, og Hennessey har laget en video med motoren i benk. Det er old-school blandet med moderne teknologi, i form av en smidd stålblokk med alustempler, topper og innsugsmanifold, som sammen med to turboer gir støtstang-motoren på 6,6-liter solide 1817 hk ved 8000 omdreininger, og 1617 Nm ved 5500 omdreininger. Ikke så rart at man kaller kraftpakken for «Fury».

 

Målet for Hennessey er 300 mph – 480 km/t – og med en vekt på bare 1480 kg kombinert med 1817 hk, er bilen på papiret overlegen sine to konkurrenter. 0-100 km/t skal for øvrig gå unna på under 3 sekunder, mens 0-200 km/t skal passere på under 5 sekunder.

24 eksemplarer skal etter planen bygges, 12 for det amerikanske markedet, og 12 for resten av verden. Pris er 1,6 millioner dollar, som også er rimelig (hvis man kan bruke det uttrykket i en slik sammenheng) sammenlignet med hyper-kandidatene fra Bugatti, Koenigsegg og Pagani.