Dodge gir etter for presset – den nye Chargeren får forbrenningsmotor
Dodge gir etter for presset – den nye Chargeren får forbrenningsmotor
Dodge gir etter for presset – den nye Chargeren får forbrenningsmotor

Dodge gir etter for presset – den nye Chargeren får forbrenningsmotor

Stellantis har tviholdt på at den nye Chargeren skulle bli en helelektrisk bil, men bilder fra produksjonsanlegget deres forteller at noe mer kan være på gang.

Forrige uke dukket det opp bilder av Dodges nye Charger fra produksjonslokalene i USA. Fotografiet er av et skall som skal ende opp som en Dodge Charger Daytona SRT og det er helt tydelig laget en girkassetunell på bilen. Det er oppsiktsvekkende av den enkle grunn at Dodge selv har sagt at de skal produseres med elektrisk fremdrift . Nettsiden «The Drive» har vært i kontakt med en kilde som jobber med produksjonslinja hos Dodge og kilden kunne bekrefte at det er interne planer for Dodge å sette inn en forbrenningsmotor i den nye Chargeren.

-De beholder bensinmotorer. Den offisielle betegnelsen for kjøretøyplattformen er LB, og den vil ha den nye GME-T6 Hurricane rekkeseks-motoren i både bakhjulsdrevet og firehjulsdrevet utgave. Den vil bruke Stellantis Gen 4-girkassen, forteller kilden til The Drive

Motoren som nevnes produseres i to forskjellige utgaver. Den svakeste klemmer ut 420 hestekrefter, mens Jeeps flaggskiputgave pumper ut 510 hestekrefter. Dette er en tre liters motor med doble turboer. Du får med andre ord ikke den heftige HEMI-åtteren foran deg, men det er strengt tatt bedre med en bensinmotor enn elektrisk fremdrift. Motoren finner du i 2023 Jeep Wagoneer og Grand Wagoneer.

Det kan spekuleres i hva som er årsaken for at Stellantis nå trolig har tatt en 180 grader og snudd. Noe av forklaringen kan være at de ser at Fords salg av F-150 Lightning stuper. Ford har nå kuttet ut ett av de tre skiftene de hadde på produksjonslinja av sin nye elektriske pickup. (https://www.drive.com.au/news/ford-f150-lightning-sales-tank-demand-dries-up/) På en annen side selger elbiler i personbil-klassen relativt bra i USA også, da spesielt Teslas modeller. Det er dog rapporter om at det hoper seg opp med usolgte elbiler i USA, som kan være en medvirkende årsak til at Stellantis nå vurderer flere alternativer.