Dum og dummere-replika på auksjon – tidenes gøyeste bruksbil?
Dum og dummere-replika på auksjon – tidenes gøyeste bruksbil?
Dum og dummere-replika på auksjon – tidenes gøyeste bruksbil?

Dum og dummere-replika på auksjon – tidenes gøyeste bruksbil?

Ser du forskjellen på denne og den faktiske filmbilen har du sett dum og dummere for mange ganger.

Det var nesten at man satte tyggebeinet i vrangstrupen da man så hvilken bil som var lagt ut for auksjon på Cars and Bids i helgen. En utrolig gjennomført replika av en av tidenes mest ikoniske filmbiler.

Under den flotte pelsen er bilen, som i filmen, bygget på en 1993 Ford E-150 Ecoline van, med tilhørende hundeører, nese, tunge, baklabber og hale. Alt trukket opp i beige tepper. Bilen er til og med utstyrt med «Mutts cutts» skiltet på siden, og har fått den samme som skiltnummer. Bilen er som nevnt en replika, og har således ingenting med den ekte filmbilen å gjøre. Men hvem pokker bryr seg når du definitivt blir den flinkeste bisken i gata med denne doningen?

Innvendig har bilen også mange effekter fra filmen som kom i 1994. Dashbordet er pelskledd, og det samme gjelder rattet. Her finner man også et fuglebur med Petey, den døde fuglen, inni. Bak i vanen følger det også med en replika av mopeden som blir brukt i filmen, med matchende hjelm. Også den svarte kofferten som setter i gang hele plottet i filmen følger med. Det følger i tillegg med vindusinnlegg med bilder av Harry og Lloyd, så når bilen står parkert kan du få det til å se ut til at hovedkarakterene faktisk sitter i bilen.

Skal vi gå litt nærmere inn på selve bilen så kommer den med en 4,9 liters rekkesekser og en firetrinns automatkasse. Komforten er upåklagelig med to kapteinstoler foran, elektriske seter, aircondition og kasettspiller. Frontlyktene er byttet til LED, det er en selvbygget midtkonsoll, og ikke minst så kommer du til å bli den mest omtalte personen i nabolaget om du cruiser rundt i denne. Noe rust finnes i understellet, og i følge carfaxen var den i en mindre ulykke i 2014, men ikke stor nok til at airbaggen ble utløst. Det største spørsmålet er vel egentlig om den tåler maskinvask?

I skrivende stund er det to dager igjen av auksjonen. Det har kommet 38 bud, og det ledende budet er på $23 000, eller ca. 255 000 norske kroner. Den har snaue 89 400 miles på telleren også, så her er det mye bil igjen!

Ønsker du å legge inn et bud så finner du auksjonen her.