En av de heftigste pickupene du får kjøpt
Kongen på veien
En av de heftigste pickupene du får kjøpt

En av de heftigste pickupene du får kjøpt

Sekshjulsdrift og 558 hestekrefter. Dette er brutale greier.

Hennessey er kjent for å bygge noen brutale hyperbiler, men de er også kjent for sine 6x6-versjoner av pickuper. VelociRaptor kom på markedet i 2017 og det kom nylig en ny versjon av den brutale pickupen. Det som en gang startet som en vanlig Ford F-150 Raptor har blitt bygd om av Hennessey med tre akslinger, noe som gjør at den trekker på alle seks hjulene. Den er hevet tre tommer, den står på 37 tommer store offroadhjul og demperne er byttet ut med Fox-dempere.

Hennessey benytter seg av den opprinnelige 3,5 liters V6 EcoBoost-motoren som er tvangsmatet med luft fra to turboer. Originalt som Raptor leverer denne motoren 450 hestekrefter og 619 Nm, men etter at gutta hos Hennessey har fiklet med den så klemmer den ut hele 558 hestekrefter og brutale 911 Nm ut på alle seks hjula. Dette er mulig ved hjelp av en større intercooler, blow-off ventil, oppgraderte turboer, nytt eksosanlegg og et innsug som puster bedre. I tillegg har de fiklet med bilens hjerne, slik at effekten blir enda høyere.

Noen visuelle endringer som er lett synlige er så klart de 20 tommer store felgene, men også andre ting er lett å få øye på. En diger led-bar står på taket, samt at fangerne både foran og bak er byttet ut med spesialbygde fangere. For å få plass til den ekstra akslingen er platten forlenget fra 1,67 meter til 2,4 meter. Det har økt plattens totale volum med 45%.

Hennessey tar imot bestillinger på sine ombygninger og det vil koste 399.950 amerikanske dollar, eller 4,3 millioner norske kroner om du vil. Dette inkluderer da donorbilen du trenger for å bygge dette monsteret.