En helt ny DeLorean er bare dager unna
En helt ny DeLorean er bare dager unna
En helt ny DeLorean er bare dager unna

En helt ny DeLorean er bare dager unna

Grunnet stor pågang har man flyttet fram datoen for bilen.

Alle i en viss alder har et forhold til DeLorean, på grunn av filmen “Back to the future” fra 1985, og dens to etterfølgere. Bilen ble riktignok en flopp, men navnet har levd videre i folks bevissthet grunnet de tre filmene.

Er det en ting nyopprettede bilselskaper ønsker, så er det å ha et velkjent navn, som gjør introduksjonen av en ny bilmodell mye lettere. Dette gjelder også i høyeste grad det nye DeLorean selskapet, som har lagt ut et teaserbilde for deres kommende modell. Der bruker de ordet EVolved som et ordspill. Det går både på den direkte betydningen – utviklet – samt at bilens drivverk er EV: Elektrisk.

Egentlig var planen å avduke bilen 18.august i år under Pebble Beach, men stor interesse har gjort at selskapet lokalisert i San Antonio, Texas, har skutt fram datoen til 31.mai. I samme delstat finner man for øvrig Classic DMC, som holder til i Houston, som er kjent for å ha et massivt lager av originale DeLorean DMC-12 deler og biler, og som tidligere har prøvd å sette i gang produksjon av DMC-12 med nytt drivverk. Det endte med rettslige problemer i 2015, siden bilen ble ansett som en moderne versjon av en veteranbil, noe som ikke var lov da. Nå har LVVM (Low volume vehicle manufacturing) loven trådt i kraft, men Classic DMC har tydeligvis gått videre.

 

Her skal det sies at eieren av Classic DMC har en betydelig aksjeandel i det nye DeLorean-selskapet, samt at han jobber som rådgiver på prosjektet, så helt separert er ikke de to selskapene. Imidlertid har man funnet det mest hensiktsmessig at Classic DMC forsetter med å fokusere sitt arbeid på de klassiske DMC-12 modellene, mens det nye selskapet fokuserer på helt nye modeller under navnet DeLorean.

Den nye helelektriske DeLorean er designet fra bunnen av som en helt ny modell av Italdesign, designhuset grunnlagt av Giorgetto Giugiaro som også tegnet DMC-12 i sin tid. Man vet i skrivende stund lite om den nye bilen bortsett fra at drivverket kommer fra Williams Advanced Engineering, og at bilen visstnok får måkevingedører. Teaserbildet viser en bil som definitivt ikke ligner på den opprinnelige DMC-12, men med Italdesign ansvarlig for designet kan sluttresultatet bli spektakulært. Her er det bare å glede seg til avdukingen!