En Honda NSX ble stjålet og dumpet i elva for 20 år siden – Nå er vraket solgt for 90.000 kroner!
Men over 90 000 kroner er kanskje vel mye å betale likevel, eller?
En Honda NSX ble stjålet og dumpet i elva for 20 år siden – Nå er vraket solgt for 90.000 kroner!

En Honda NSX ble stjålet og dumpet i elva for 20 år siden – Nå er vraket solgt for 90.000 kroner!

Som om man ikke hadde bevis nok på at bruktmarkedet har gått bananas…

Det er vel ingenting som beviser mer at Honda NSX, eller i dette tilfellet Acura NSX, er en kommende klassiker, enn at noen er villige til å betale $8500 for denne bilen. Entusiast Becca Nicole Johnson forteller til Carscoops at hun snakket med LSX Salvage, firmaet som fant bilen, i et håp om å kanskje få kjøpt den. Selgeren hadde da sagt at den gjør seg ikke som noe annet enn hagepynt. Historien som fulgte, er en ganske vill en.

NSXen ble nemlig funnet på bunnen av North Carolina River i 2019, da dykkere lette etter en annen bil i forbindelse med en kriminell handling. Avgjørelsen ble tatt om å dra opp bilen fra elva, og det viste seg at bilen hadde vært savnet siden 90-tallet. Den gangen hadde den blitt stjålet. Myndighetene hadde antatt at bilen hadde blitt dumpet i en annen elv, men her var den altså.

Så hva er tilstanden på en bil som har ligget i en elv i over 20 år? Vel, motoren mangler, vinduene er ødelagt, motorrommet er fylt med gjørme og sand, A-pillaren er mildt sagt skjev, og innvendig ser bilen mest ut som en undersjøisk fattigmanns botanisk hage. Om det er noe trøst så er det, kanskje ikke overraskende, en low-mileage bil, der odometeret kun har 62 764 kilometer på telleren.

Bilen ble i utgangspunktet lagt ut for $6000, men det høyeste budet endte altså opp på $8500 etter en budkrig. Acuraen skal visstnok ha blitt solgt til Maryland, hvor den nye eieren har store planer om å få restaurert bilen, og man skal kunne følge restaureringen gjennom dedikerte SoMe-kanaler. Om det kan bli bil av vraket blir spennende å følge med på!

TikTok-kontoen til den nye eieren kan du sjekke ut her:
https://www.tiktok.com/@nsxkid