En Mach-E som høres ut som en GT500?
En Mach-E som høres ut som en GT500?
En Mach-E som høres ut som en GT500?

En Mach-E som høres ut som en GT500?

Borla har vist frem sitt nye eksoslydsystem for el-biler på SEMA!

Borla Active Performance Sound har vist frem noe mildt sagt kontroversielt på årets SEMA Show. På standen deres står en lettere modifisert Ford Mustang Mach-E, men lyden den gir er langt fra den hvinende elbil-lyden man er vant til. Systemet har allerede vunnet «Best new electric vehicle product 2023» på SEMA i år.

Se video i vinduet under:

Mange motorentusiaster uttrykker at lyd er det de savner mest når el-drift er på fullt inntog både i motorsport og langs vanlig vei. Så da er det naturlig å stille spørsmålet om dette er en fiffig løsning, et greit kompromiss, eller helt håpløst?

Systemet inneholder høyttalere som monteres på undersiden av bilen, forsterker, ledningsnett, kontroller, og er i tillegg appstyrt, så du kan både velge blant flere utvalgte biler om hvilken du vil etterligne. Foreløpig kan man velge mellom GT500, Camaro og C8 Corvette. Også motorinnstilling og volum kan man endre i appen. Systemet skal i følge Borla være like enkelt å installere som et standard bolt-on eksosanlegg. Dermed kan du terrorisere naboen kun etter få timer med arbeid.

VP of sales and marketing, David Borla, sa følgende til Car and Driver:
- Vi har hatt kunder som har kommet til oss, spesielt med Mach-E, som spurte etter aggressiv lyd ... Shelby American var en av de første som kom til oss. De sa «Hjelp oss! Vi trenger noe lyd til disse». Da siktet Shelby til sine oppgirede utgave av Mach-E.
- Dette er et Blockbuster vs. Netflix-øyeblikk, fortsatte Borla, og siktet til da Netflix kom med strømmetjenesten sin og erstattet fysisk filmleie.
Systemet er ikke til salgs enda, men du kan allerede nå få et varsel på når det blir tilgjengelig på Borlas hjemmesider.

Tidligere i år samarbeidet Borla med Hoonigan på denne Mach-E Hoonigan 2en: