Ford Sierra med ny auksjonsrekord – Solgt for 7,4 millioner!
Dønn strøken RS500 med kun 5192 miles på telleren
Ford Sierra med ny auksjonsrekord – Solgt for 7,4 millioner!

Ford Sierra med ny auksjonsrekord – Solgt for 7,4 millioner!

Ikke bare en, men to nye prisrekorder på Ford Sierra under Silverstone Auctions i helga.

I helga var det tid for bilauksjon, og kanskje det mest oppsiktsvekkende salget var den nye salgsrekorden for en Ford Sierra. Bilen er en 1987 Sierra Cosworth RS500, som for de fleste er den mest ettertraktede modellen. Totalt ble 5545 Sierra Cosworth produsert, hvorav 500 eksemplarer ble sendt til Aston Martin Tickford for en videre utvikling til RS500-utgave.

Under helgens auksjon ble altså bilen solgt for svimlende 7,4 millioner kroner. Kanskje mest oppsiktsvekkende med dette er at bilen har, i motsetning til denne Ford Escorten som ble solgt til 8,3 millioner kroner i fjor, ingen kjente tidligere eiere. Ei heller en spesiell historie. Bilen er bare dønn strøken og har en miles-teller som har stoppet på 5192.

Dagens eier er en bilsamler som for 14 år siden bestemte seg at han måtte ha en RS500 i samlingen. En kompis og ekspert på markedet hjalp han i gang i jakten på den fineste RS500 som kunne oppdrives, og da denne dukket opp var det ikke tvil. Den er så brukt svært lite de siste årene, men vedlikeholdet har fortsatt vært på topp. For eksempel har eieren klart å få tak i originalt olje- og bensinfilter i sin originale oransjefarge. Filter som kun ble laget da bilen var ny ut fra fabrikk.

Dette var ikke den eneste Sierraen med auksjonsrekord i helgen. For også en annen svart Sierra viste seg å slå den tidligere rekorden, i form av denne 1990 Ford Sierra Sapphire RS Cosworthen, som ble solgt for 1,36 millioner kroner. Bilen har hatt en eier, har 10 730 miles på telleren, og blir med dette tidenes dyreste firedørs Sierra solgt, noensinne. Det er med andre ord ingen tvil på hvilken vei prisene på disse ikoniske bilene er på vei. Rett opp!

Se en walk-around på RS500en her: