Gigantoppsummering fra Nordens største motorshow – Elmia Custom Motor Show 2024
Gigantoppsummering fra Nordens største motorshow – Elmia Custom Motor Show 2024
Gigantoppsummering fra Nordens største motorshow – Elmia Custom Motor Show 2024

Gigantoppsummering fra Nordens største motorshow – Elmia Custom Motor Show 2024

Rekordbesøk og 40 000 kvm. med syke biler. Dette er Elmia Custom Motor Show 2024!

Denne påsken, slik som alle påsker, gikk Elmia Custom Motor Show av stabelen i Jönköping i Sverige. Messen bydde på alt fra de utroligste custom-bilene, egen stance-hall med vanvittig kult oppsett, fantastiske klassikere, driftekonkurranse, stunt-show, og firmastander som stort sett var både relevante og interessante.

Publikumsrekord ble det også, Den har stått seg siden 1989, men ble slått i år med over 97 000 besøkende. Godt over 10 000 flere enn gjennomsnittet de siste 20 årene.

Nok krims krams. På tide å se litt nærmere på hva som gjorde at nesten hundre tusen folk valgte å bruke finværspåsken innendørs:

HALL A:
De forskjellige hallene hadde stort sett ikke et spesifikt tema, men man fant noe som gikk igjen. Her ble blant annet samtlige EPA-traktorer samlet. Det var også en god del Volvo:

UTENDØRSOMRÅDET:
En av de mer spennende stedene å dra til hver dag var utendørsområdet mellom Hall A og Hall B. Her ble besøkende med ekstra kule biler plassert, og det var derfor nye biler som dukket opp her hver dag. Her er et lite utdrag fra de grommeste besøksbilene som sto der under påsken.

HALL B:
Over til den største hallen, men også hallen med flest firmastands. Her var variasjonen mildt sagt stor, alt i fra Volvo 240 med Lamborghini-motor, strøkne BMW-museumsbiler, vanvittige stance-bygg, og løpsbiler!

STUNTSHOW:
Et par ganger om dagen foregikk det stunt-show på utendørsarenaen. Her var det både motorsykler, ville offroad-kjøretøy og driftebiler som styrte showet.

 

HALL X:
Som en forlengelse av Hall B fantes «Hall X». En hall som var god del mindre enn alle andre, men også satt opp som noe helt spesielt. Her fant man nemlig moderne kunst som møtte bil-hobby og stance. Noe av det tøffere som har kommet ut fra et motorshow så vidt undertegnede kan erindre!

HALL C:
Denne hallen var først og fremst satt av for klubb-stander. Der kunne man fint spankulere og ta inn flotte klassikere, samt se både hva Sveriges små og store klubber bedrev tiden sin med.

DRIFTING:
Tilbake på utendørsarenaen, for det var ikke bare stunt-show som foregikk der ute. Her ble det også avholdt drift-konkurranse, der det gikk både treninger, kvalifiseringsrunder og finaler de første tre dagene. Fullstappede tribuner, faktisk konkurransekjøring, og en forholdsvis rask bane tatt størrelsen i betraktning gjorde dette til et fantastisk show!

HALL D:
I den siste hallen var det definitivt amerikanske biler som sto i fokus, og her fant man også mange av de mest gjennomførte byggene på messen. I tillegg var det også her motorsyklene hadde funnet veien.

Det var noen, men langt fra alle høydepunktene på det som var en fantastisk messe. Byder neste påske på kjedelig yatzy, ludo og regnvær, så kan du definitivt heller legge turen mot Jönköping og ELMIA Custom Motor Show til neste år, for dette var gromme greier!