GM gjør comeback – Oslo sentrum får showroom
GM gjør comeback – Oslo sentrum får showroom
GM gjør comeback – Oslo sentrum får showroom

GM gjør comeback – Oslo sentrum får showroom

Snart kan du kikke på de feteste modellene fra blant annet Chevrolet og Cadillac midt i de travleste sentrumsgatene.

Det er bilbransjenettstedet Bilbransje24 som kan melde om at GM gjør comeback i Norge, og det med en braksatsing med et showroom langs en av landets travleste handlegater. General Motors har i følge nettstedet etablert seg med aksjeselskap i Norge, og de har all grunn til å tro at Showroomet vil komme på Nedre Slottsgate 21 i Oslo. Kun en Cadillac eller to inn en gate fra Karl Johans.

Showroomet vil i så fall ligge der rosinen ville vært i pølsa med tanke på beliggenhet i byen. De matcher med andre ord Nio House og Lucid sitt showroom ikke så langt unna. Bilbransje24 melder at utformingen av lokalene tyder på at GM planlegger to etasjer, hvorav ett er på gateplan, samt ett i andreetasje. Hver etasje vil ligge på omtrent 350 kvm, og utformingen tyder på at GM ikke nødvendigvis er opptatt av at alle arealer nødvendigvis skal fylles til randen med biler, menheller at det skal være et lokale for merkevarebygging og historiefortelling.

I dag er det McDonalds som innehar lokalene, men disse skal nå være søkt om å gjøres om til «bilutstillingslokale for el-biler». Heisen i lokalet planlegges å rives, og som erstatning skal det komme på plass en løfteplattform mellom først og andreetasje. Arkitekten ønsker også å gjøre endringer på fasaden, og naturligvis da ha mulighet for å kjøre biler inn og ut av lokalene.

Akkurat hvilke merker som planlegges å stilles ut i lokalene er foreløpig uvisst, men med Cadillac og Chevrolets EV-satsing de siste årene, samt GMC sine barske Hummer EVer på full fart forover, så kan man lett se for seg noen av disse toppmodellene stå i utstillingsvinduene.

I oktober i fjor endret GMs aksjeselskap sine formål til:
«Kjøp og salg av kjøretøy og tilhørende deler, kjøretøyleasing, kjøretøydeling, mobilitetstjenester i Norge, inkludert gjennom utstillingslokaler, e-handel, digital teknologi og over-the-air-tilkobling, og alt som står i forbindelse med dette.»
Det er med andre ord liten tvil om at det nå skal satses hardt fra General Motors.

 

Sigurd Stray er daglig leder for Nedre Slottsgate 21 AS. Selskapet som eier bygningen. Overfor Bilbransje24 vil han dog ikke si hvem som blir leietaker for bygget:
- Vi er bundet av konfidensialitets-avtaler som gjør at jeg nå ikke kan si noe om hvem som skal inn i dette bygget, sier Stray.