Gull, diamanter, messing og marmor. Det må da bli bra?
Et ratt av den noe uvanlige sorten.
Gull, diamanter, messing og marmor. Det må da bli bra?

Gull, diamanter, messing og marmor. Det må da bli bra?

Nå kan du kjøpe en Renault 5 virkelig utenom det vanlige.

Ikoniske Renault 5 feirer 50 år i år, og det må selvsagt feires. I den anledning har Renault kontaktet designeren Pierre Golanons, og resultatet er en electromod utenom det vanlige basert på en Renault 5.

Bilen med navnet R5 Diamant, er en one-off custom som skal selges på auksjon senere i år. Den er basert på første generasjon Renault 5, men har fått mange nye redesignete karosseripaneler for en mer moderne look.

Frontlyktene og baklysene står nå ut fra selve karosseriet som «uvurderlige edelstener», mens støtfangerne har fått en enklere utforming. Grillen er dekket til, dørhåndtakene er erstattet med gullsfærer, og speilene har fått retro-look med rund utforming. Hjulene kommer fra Alpine-versjonen, og fargen er en trelags rosa farge med gullpigmenter og frosted varnish-klarlakk, kombinert med gull/beige supplering på nedre del av bilen. Et tak som kan trekkes tilbake, og spesielle merker kompletterer bygget.

Innvendig har Gonalons dratt på, med ett mildt sagt ukonvensjonelt ratt av marmor(!). Innvendig finner man en mengde detaljer i forgylt messing og gull, som erstatter alt fra dørhåndtak til tradisjonelle brytere, og midtkonsollen er dekket av marmor. Dashbordet er redesignet med tre runde og digitale målere, mens et gullmønster dekker luftedysene. Mohair tepper dekker gulvet, og setene har selvsagt fått et nytt setetrekk som ikke var standard fra fabrikk.  

Designer og kunstner Pierre Golanons er ranket som en av frankrikes beste, og hans mål med bilen ifølge ham selv var å “merge automotive codes with those of interior decoration” med inspirasjon fra dekorativ kunst og edelstener fra øverste hylle. Man kan vel si at han har lykkes med å skape et interiør utenom det vanlige.

Vi nevnte begrepet electromod i starten, og det signaliserer at bilen har fått et moderne elektrisk drivverk (spesifikasjoner ikke oppgitt), og bilen vil som nevnt auksjoneres senere i år. Summen vil i sin helhet gå til Give Me 5, et ungdomsprosjekt omtalt som “a social responsibility project dedicated to younger generations through sports and music”.