Her er nye DeLorean!
2023 Delorean
Her er nye DeLorean!

Her er nye DeLorean!

Vil den kunne leve opp til originalens hype?

Å gjenopplive gamle bilnavn er standard praksis i bilverdenen, og ingen merker som har avgått med døden kan føle seg trygge fra å bli gjenopplivet.

Nå er det DeLorean som er tilbake, et navn som ble ikonisk av to grunner, og ingen av disse har noe med selve bilen i seg selv å gjøre. Den ene grunnen er alt styret som var rundt produksjonen og skaperen av bilen John Zachary DeLorean (med påfølgende rettssak), og det andre skyldes selvsagt filmen «Back to the future». Den er for mange 80-tallets aller største film, og har sørget for at DeLorean DMC-12 ble en drømmebil for en hel generasjon.

Derfor har mange også vært litt spente på å se hvordan en helt ny DeLorean ville se ut. Nå vet vi svaret, for nå er nye DeLorean Alpha5 vist. En lav GT med måkevingedører (det måtte man vel ha, siden de er det mest ikoniske designelementet på originale DMC-12), med en elegant look som den bør og skal ha, siden den i likhet med originalen er designet av Italdesign.

Som bildene viser er dette en stor bil, men relativt lav bil. 499 cm lang, 204 cm bred og 137 cm høy. Interiøret er typisk moderne og minimalistisk med obligatorisk touchskjerm. Ifølge selskapet vil den såkalte “Base Performance Model” ha et stort 100 kWh batteri som skal sørge for 483 km rekkevidde. Effekt-tall er ikke oppgitt, men bilen skal akselerere fra 0-96 km/t på 2,99 sekunder, mens toppfarten er 250 km/t. Siden dette er tall for en basismodell, vil man ventelig levere sterkere modeller i tillegg. Noen priser er ikke oppgitt i skrivende stund.

Ifølge Joos de Vries som er Chief Executive Officer of Delorean Motor Company så er Alpha5 for “people that love to drive”. Neilo Harris som er Vice President for merket uttalte: “We have been given the opportunity to reimagine a brand that has meant to much to so many people from all corners of the globe for four decades. DeLorean has touched so many lives and set the stage for so many memories… We are all now witnessing a new chapter of this amazing story”.

Den offisielle premieren til bilen blir på Pebble Beach Concours d ‘Elegance 18.august i år, og selv om DeLorean Motor Company holder til i USA, vil produksjonen av bilen bli satt bort til Italia med drivverket levert av et britisk selskap (produksjonen vil etter planen gå i gang i 2024). Alpha5 vil først bli levert i kun 88 eksemplarer, et tall som ikke er hentet fram vilkårlig. 88 er selvsagt hastigheten i miles per hour som bilen trenger for å kunne reise i tid i «Back to the future» filmene. Siden bilen skal være en Porsche Taycan konkurrent vil man neppe stoppe produksjonen etter bare 88 bygde biler, så de 88 første bilene får kanskje en egen spesial-benevnelse før produksjonen fortsetter videre. DeLorean jobber også på andre modeller, inkludert en SUV som går på hydrogen, en elektrisk sedan og visstnok også en coupe med V8.