Her kan du få en unik Cadillac med kjendishistorikk
Her kan du få en unik Cadillac med kjendishistorikk
Her kan du få en unik Cadillac med kjendishistorikk

Her kan du få en unik Cadillac med kjendishistorikk

Skuespilleren sørget for ekstra effekt og bedre kjøreegenskaper.

Åttende generasjon Cadillac DeVille (som kom til modellåret 2000), vant ingen designpriser for å si det sånn. Men bilen fant sine kjøpere, og en av dem var ingen ringere enn komiker og skuespiller Tim Allen (som du ikke kan unngå å se i en eller annen julekomedie på en eller annen TV-kanal når det nærmer seg høytiden i desember).

Allen er mest kjent for sin forkjærlighet til brutale Saleen-Mustanger, men i dette tilfellet dreier det seg om en 2000-modell DeVille DTSi, som Allen modifiserte sammen med Cadillac og selskapet Wheel to Wheel. Motoren, en 4,6-liters Northstar V8 ble trimmet fra originale 300 hk til 398 hk, og fikk et Corsa Performance eksosanlegg som også bringer fram godlyden.

Den originale 4-trinns automaten ble beholdt, men understellet fikk en lang liste med oppgraderinger for å gjøre bilen mer sportslig, som gjorde bilen en tomme lavere enn originalt. Brembo-bremser kom på plass bak 18-toms Konig felgene, og Tim Allens eget selskap TAD (Tim Allen Design) kom opp med et bodykit for bilen som inkluderer en ny aluminiumsgrill (bredere enn standard) og sideskjørt av karbonfiber, samt noen små TAD emblemer her og der.

Innvendig er det meste helt originalt, men unntak av et TAD emblem på midtkonsollen foran girspaken. Bilen har i dag 13.400 miles på telleren, og eies av Petersen Automotive Museum. Det er derfor all grunn til å tro at dette er en bra og velholdt bil, som nå selges på Cars & Bids. I skrivende stund er det 5 dager igjen av auksjonen, og budgivningen er kommet opp i 30.500 dollar. Nett-auksjonen slutter 11.juli, og det er «No Reserve», så her får den som byr høyest bilen.