Horacio Pagani Museum: Her får man se hva lidenskap og drømmer kan føre til
Horacio Pagani Museum: Her får man se hva lidenskap og drømmer kan føre til
Horacio Pagani Museum: Her får man se hva lidenskap og drømmer kan føre til

Horacio Pagani Museum: Her får man se hva lidenskap og drømmer kan føre til

Noen fabrikksmuseum er mer interessante enn andre, og Pagani-museet viser tydelig hvorfor Horacio Pagani måtte bli til noe stort i bilverdenen.

Mange ulike bilmerker har en form for bilmuseum når man kommer inn til deres fabrikksområde. Det kanskje mest eksklusive i så måte er italienske Pagani, av den enkle grunn at verdien på de utstilte bilene er så høy som den er.

Horacio Pagani Museo kommer man til med en gang man går inn døren til Pagani i deres lokaler i San Cesario sul Panaro (en del av Modena-regionen). Som navnet antyder feirer museet ikke bare bilmerket Pagani, men kanskje enda mer skaperen bak det hele: Horacio Pagani. Her finnes en mengde personlige gjenstander fra oppveksten i Argentina, og modellene og tegningene som Horacio skapte viser et ekstremt talent. Det var ikke uten grunn at han fikk jobb hos Lamborghini nærmest på flekken da han presenterte sitt arbeid for dem. Museet viser en del av det han jobbet med hos Lamborghini på 80-tallet, før det går over til 90-tallet og starten på det som ble eventyret Pagani Automobili i 1998. I 1999 viste man frem Zonda C12, og man finner et flott utvalg av ulike Zonda-modeller her. Det tar jo gjerne noen år før en bilfabrikant kan vise frem et museum, og det var i 2017 man følte man hadde nok historie til å gjøre akkurat det.

Museet er ment som en hyllest til hvor langt man kan komme når man har den riktige mengden lidenskap, drømmer og besluttsomhet, som førte Horacio Pagani til det mange mener er selve toppen av bilproduksjon. Pagani er kjent for sine ekstreme krav til perfeksjon, og museet er selvsagt strøkent gjennomført med mursteinsvegger, Carrara marmor på gulvet, vakkert treverk under bilene og nydelige detaljer rundt omkring. Museet kan besøkes mandag til fredag mellom 09.30 og 17.00, samt 09.30 til 12.30 på lørdager. Inngangspris er 18 Euro. Det er også mulig å bestille en guidet tur inne i selve fabrikken hvis man booker på forhånd, og da er prisen 55 Euro for fabrikktur og museumsbesøk. Tro meg, du kommer ikke til å angre på det besøket, for det Pagani holder på med er noe helt for seg selv.