Husker du denne McLarenen? Nå er den til salgs!
Husker du denne McLarenen? Nå er den til salgs!
Husker du denne McLarenen? Nå er den til salgs!

Husker du denne McLarenen? Nå er den til salgs!

Bilen som famøst fløt i gatene i Florida kan nå bli din.

Tidligere i høst kunne du lese om Ernies triste historie. En uke før stormen «Ian» traff Florida hardt hadde han kjøpt denne unike 2015 McLaren P1 på auksjon. Ernie var stolt av sin nye bil, og det siste bildet han postet på Instagram før stormen var at han hadde kjørt en tur for å handle nødproviant før stormen.

«My hurricane supply car» skrev Ernie på Instagram noen dager før stormen traff:

 
 
 
Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av ernie (@lambo9286)

Stormen førte dog til store vannmasser inn i byen, og Ernies garasje ble ikke spart. Den ble overfylt av vann, såpass at bilene begynte å dratt med av vannmassene og etter hvert ble sendt ut gjennom garasjeporten. En famøs video viser superbilen langs et tre midt i gatene, og naturligvis ble bilen som kun er laget i 375 eksemplarer totalskadet. Etter stormen ble den funnet stående på toppen av et toalett!

 

Her er bilen først i garasjen, og senere funnet flytende gatelangs:

 
 
 
Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av CarLifestyle (@carlifestyle)

Nå er altså bilen til salgs, fortsatt med skadene den fikk under stormen. Copart, hvor bilen auksjoneres bort, har satt en estimert verdi på 229.510 dollar, eller rett over 2,3 millioner norske. Bilen har fortsatt knust frontrute, mangler et speil, og det er store skader i front, bakenden, baklysene og i motorlokket. Auksjonshuset har ikke presisert om hvor funksjonell drivlinjen er, men man kan vel anta at sjansen for at den starter opp på første forsøk er ganske minimal. Mildt sagt.

Til tross for det har visstnok flere store navn vist interesse. Deriblant Ed Bolian fra Vinwiki, og Tyler Hoover fra Hoovies Garage. Sistnevnte har blant annet uttalt at han kunne sett for seg å plukke ut hybrid-drivlinjen og erstatte den med en ren fossil-drivlinje fra en annen McLaren. Dato for auksjonsslutt er fortsatt ikke satt, men det blir svært spennende å følge med på om denne bilen noen gang kommer på veien igjen, og i hvilken tilstand den i så fall gjør det.