James Bond-bil på auksjon – Har fortsatt noen «dirty tricks»
James Bond-bil på auksjon – Har fortsatt noen «dirty tricks»
James Bond-bil på auksjon – Har fortsatt noen «dirty tricks»

James Bond-bil på auksjon – Har fortsatt noen «dirty tricks»

Kun en av fire Aston Martin V8ere fra filmen som fortsatt ruller.

Nå er riktignok både Aston Martin DB5 fra «Goldfinger» og Lotus Espriten fra «Spionen som elsket meg» et par hakk lengre frem på berømtlisten over Bond-biler, men man skal ikke kimse av denne vakre doningen heller. En 1973 Aston Martin V8 som var med under innspillingen av «The living Daylight» fra 1993. Eller «James Bond i skuddlinjen» som den så lekkert og langt bedre er titulert på norsk.

Bilen er nå lagt ut for auksjon, og bilen er en av kun fire V8ere fra innspillingen som fortsatt er oppe og går. Det kuleste er kanskje at den fortsatt innehar flere av de kule dirty tricksene, eller «gadgets» på godt norsk. Blant annet har den sideskjørt-skiene som ble brukt under en biljakt på is, og den har fortsatt rakettmotoren montert bak.

Til sammen ble 10 biler brukt i filmen. Fire kjørende og seks i glassfiber. Egentlig var det meningen at alle skulle være faktiske splitter nye V8 Vantage-biler med forgassermotor i 1987, men på grunn av en venteliste på et år måtte produksjonen kjøpe gamle utgaver og oppdatere dem. Denne bilen fra 1973 var en av de kjørbare, og var listet som bil nummer 10. Det var originalt en grønn bil med innsprøytning og automat. Til filmen fikk den ny lakk, et falskt soltak, forgasser-specet panser og oppdatert bakende i glassfiber. Motoren ble etter hvert fjernet for å spare vekt til den siste scenen hvor bilen sklir ned en snøfylt bakke.

Dagens selger har gjort en restaurering av bilen, som involverer rustreparasjon og ny lakk. Den har også fått en Vantage-motor og en femtrinns manuell, slik den hadde i filmen. Konsollen med alle bryterne kan enkelt settes inn, og den åpenbart falske rakettmotoren bak er oppgradert slik at den på kommando kan skyte ut flammer. Den fungerer faktisk bedre nå enn den gjorde i filmen.

Som nevnt er ikke bilen den mest populære i filmserien, men at den fortsatt har ski, rakettmotor og riktige specs mot det som vises i filmen, gjør fortsatt at bilen trolig blir ettertraktet. Det tror i alle fall RM Sotheby’s som holder auksjonen, da de forventer en salgspris på mellom 1,4 – 1,8 millioner dollar.

 

Se biljakten i videovinduet her: