Kongen av campingplassen – 1974 Ford C-750 Camelot Cruiser Motorhome
Utrolig flott syn
Kongen av campingplassen – 1974 Ford C-750 Camelot Cruiser Motorhome

Kongen av campingplassen – 1974 Ford C-750 Camelot Cruiser Motorhome

Med komplett spisestue, bad og egen garasje til et par snøscootere, er dette den perfekte campingvogna.

Det er noe utrolig lekkert og fantastisk med gyselig 70-tallsdesign i det som kun kan beskrives som spreke farger. Det virker på enkelte ting fra 70-tallet som om alle regler for hva som var lov var visket bort; her skal alt prøves. Det gjenspeiles også i klær og interiør hjemme i de norske hus på samme tid. En kan med glede skrape seg frem til de mest fantastiske tapeter i gamle hus.

Denne 1974 Ford C-750 med tilhørende Camelot Cruiser Motorhome passer perfekt inn i dette.  Den er bygd av Edler & Company of Skokie i Illinois som en såkalt «Camelot Cruiser». Den er designet av Dick Edler selv og var i utgangspunktet tiltenkt å være en RV, eller bobil på norsk.  Han designet den i utgangspunktet for seg selv og sin familie, og den måtte møte en rekke krav han selv hadde stilt. Det skulle være nok plass til hele hans familie og familiens fire Saint Bernarder. Han ville også ha god plass til en stue med god plass, kjøkken med spiseplass til mange, et voksent soverom, samt et tilhørende bad. På denne tiden fantes ikke dette å få kjøpt, så da måtte han lage det selv. Det ble etter hvert avgjort å bygge en håndfull av disse superlukseriøse fartøyene til kunder med litt penger til overs. Startprisen på disse var på 150.000 dollar, og merk at dette er i 1974. Dette er rundt regnet 900.000 dollar nå i dag, eller 8,9 millioner norske kroner. Det ble bygget noen forskjellige utgaver hvor en kunne ha mulighet for å ha hester bakerst, en som skulle ha med seg en båt, også har du den som er avbildet i denne artikkelen. Den skulle kunne ha med seg to Poloron snøscootre.

Selv om det å betale nesten ni millioner kroner for en campingvogn høres stivt ut, så var det også ganske mye som fulgte med. Utvendig fikk du en herlig two-tone lakkjobb, komplett interiør med alt fra sengetøy til kjeler, stekepanner og gullbelagt bestikk. Det fulgte også med en Ford C-750 foran, lakkert i samme farge som campingvogna. Denne Forden var utstyrt med seng til sjåføren. Forden er utstyrt med en 6,4 liters V8 og en firetrinns automat, krommet fanger, 22,5 tommer store felger, doble horn, CB-radio og intercomsystem for å snakke med de som ikke kjører. Lastebilen har gått 32.000 miles, eller 51499 kilometer om du vil. I 2022 har nåværende eier tatt en service hvor forgasser, rens av tank, bytte av bensinpumpe, bensinfilter, tennplugger, pluggledninger, fordeler og rotor ble gjort.

De herlige fargene utvendig er enda herligere innvendig. Det første som møter deg når du åpner trappa er et mørkt og brunt interiør, med et grønt teppe. De mørke skapene er utstyrt med gule fliser, en farge som går igjen i skinnet i spisestua og i gardinene. Den har et kjøkken med gassovn med fire stekeflater. Badet er dekket av fantastiske røde fliser, med matchende pastellgrønne doble vasker. Doen er for øvrig også i samme farge som vaskene, og en telefon som er koblet opp på intercomsystemet henger selvfølgelig lett tilgjengelig om du skulle savne selskap når du sitter på toalettet. Helt bakerst finner du en stue som har ca 5-6 sitteplasser i det som bare kan beskrives som ekte 70-talls luksus. Interiøret som den gang fulgte med er enda på plass. Det gjelder alt fra kjøkkenutstyr, sengetrekk og bestikk. Det er rett og slett som å gå inn i en tidskapsel

Den har berget bra om en ser alderen an, men noe småtteri er det. Det vises overflaterust på trekkvogna, men det ser ikke så veldig alvorlig ut. Det er på en annen side litt fint at den har fått være akkurat som den var, for den har fremdeles den originale lakken intakt. Det er ikke enkelt å finne ut hvor mange av disse som faktisk ble lagd, men det er to som er kjent for å enda finnes, hvor denne er den mest kjente. På Bring-A-Trailer ble denne herligheten solgt for 133.000 dollar den 3.januar i år.

Det er bare å gratulere ny eier med det som uten tvil er den aller feteste campingvogna på campingplassen. Om du ønsker å se flere bilder av doningen kan du trykke på denne linken.