Lada med sin første elbil!
Lada Largus EV
Lada med sin første elbil!

Lada med sin første elbil!

Her får du både blå striper og en liten e i modellnavnet for å vise miljøbudskapet.

Russiske Lada har kunngjort sin første elbil, som har fått navnet e-Largus. Det er en enkel navnebeskrivelse for å tydeliggjør at det dreier seg om deres Largus som nå skal tilbys i elektrisk versjon.

Largus har vært i produksjon siden 2012, men var ingen egenutviklet modell. Det dreide seg om et samarbeid mellom AvtoVAZ (det statseide selskapet som står bak Lada) og Renault-Nissan, som simpelthen gikk ut på å produsere den populære Dacia Logan som en Lada for hjemmemarkedet. Bilen ble offisielt lansert under en seremoni hvor Vladimir Putin var tilstede 4.april 2012, og salget startet i juli det året. En varebil-utgave fulgte i august 2012, og det er denne utgaven som nå vil bli tilbudt som e-Largus.

Ett foto er blitt offentliggjort, mens tekniske detaljer ikke er blitt opplyst. Bildet viser at Lada har tatt etter vestlige og asiatiske fabrikanter når det gjelder å tydeliggjøre at man har laget en elbil, ved å ta et svart panel i stedet for en tradisjonell grill foran, noen blå eksteriørdetaljer og striper for å fremheve miljøbudskapet og et modellnavn som inneholder en liten e.

Det er ikke opplyst om bilen vil komme i flere varianter enn bare som todørs varebil, men konsernet har opplyst at de vil jobbe med lokale styresmakter for å forbedre infrastrukturen tilknyttet ladestasjoner, og vil jobbe for å gjøre fabrikkområdet til en industripark (for å omgå internasjonale sanksjoner) hvor det også vil bygges mange ladestasjoner. Lada måtte stoppe mye av produksjonen tidligere i år grunnet sanksjoner og mangel på deler, men har nå tatt i bruk en stor andel deler som lå på lager for å starte produksjonen av Largus igjen.