Lexus + Adidas + Black Panther: Wakanda Forever = Sant
Moderne Adidas-mønster med de viktigste sponsorene på sidedøren.
Lexus + Adidas + Black Panther: Wakanda Forever = Sant

Lexus + Adidas + Black Panther: Wakanda Forever = Sant

Et snodig samarbeid vi ikke visste at vi trengte.

Sjeldent ser man et samarbeid på tvers av hele tre store markeder. Lexus, Adidas og Marvel har dog gjort det, og resultatet er egentlig ganske kult, eller? For i samhandling med at filmen Black Panther: Wakanda Forever nå er på kino, har Lexus gitt Adidas frie tøyler på en flunkende ny RX 500h F Sport.

Lexus gav bilen til Adidas sin S.E.E.D-avdeling i anledning make-overen. S.E.E.D står for School for Experiential Education in Design, og er et Adidas-program som hjelper og promoterer designtalenter i grupper som vanligvis har vanskelig for å slå seg opp i bransjen. For eksempel var samtlige på programmet kvinner i 2020. Tilnærmingen til den spesielle SUVen var: «Hva om Wakanda hadde et landslag innen idrett?». Wakanda er forresten et fiksjonelt afrikansk land innad i Marvel-universet.

Resultatet er et unikt design med diagonale og diamontformet mønster, krydret med detaljer i gull. Designet er dramatisk, men gir flere hengivende nikk i retning både afrikansk kultur, stilen i Black Panther-filmene, samt moderne Adidas-design.

Også innvendig har teamet fått bugne seg i detaljer, og det diagonale mønsteret går igjen i alt fra seter til dørpaneler, ratt og midtkonsoll. Emblemer kommer med et fiktivt alfabet, og sier «Wakanda Forever». I nakkestøttene finner du Lexus-logoen, og i midtsete bak er Adidas promotert.

Om du tenker at dette kunne vært noe for deg, så må vi nok skuffe litt. Bilen kommer nemlig ikke for salg. Den vil trolig gå sin seiersgang på film-relaterte arrangement en liten periode før den etter planen blir satt i et showroom et sted. Det kan også nevnes at S.E.E.D-gjengen også har laget matchende t-skjorter, også her med bokstaver fra det fiktive Wakandiske alfabetet, som her sier «Educate a woman, educate a nation». Dessverre vil også disse være vanskelig å få tak i, da kun et utvalg av influensere med tilknytning til filmen vil motta disse.