Lyst på elektrisk muskelbil? Nå kan du bestille
Lyst på elektrisk muskelbil? Nå kan du bestille
Lyst på elektrisk muskelbil? Nå kan du bestille

Lyst på elektrisk muskelbil? Nå kan du bestille

Fremtiden er elektrisk sies det. Men det betyr ikke at den blir billig.

1967 Ford Mustang Fastback er for mange en av bilhistoriens mest ikoniske design, og når man snakker om et ikonisk design som elskes av millioner, er det selvsagt noen som ser muligheter for å tjene litt ekstra penger ved å tilby en ny 1967 Mustang Fastback i restomod-versjon.

Det engelske firmaet Charge Cars kan nå tilby en helt ny 1967 Ford Mustang Fastback, og da mener vi helt ny fra topp til tå. Alt er laget som en offisielt lisensiert replika, og det gjelder også karosseriet som i sin helhet lages av kompositt-materialer. Det betyr at Mustang-purister kan stoppe å lese allerede her, men for mange vil det nok være fristende med en helt ny bil med et så vidunderlig design som dette.

I takt med tiden er bilen helelektrisk, med et 64-kWh batteri som driver to motorer på hver sin aksel, som gir firehjulstrekk. Det betyr 536 hestekrefter og solide 1438 Nm i dreiemoment, som sørger for at 0-100 km/t går unna på under 4 sekunder.  For å holde okkupantene av bilen trygge, har man bygget en ny frontstruktur foran, og forsterket A-stolpene, i tillegg til sikkerhetssystemer som ABS, kollisjonsvarsling og nødbrems-funksjon. Adaptiv cruise control er på plass for langturer, hvor rekkevidden oppgis til 30 mil.

Innvendig finner man digitale instrumenter og et custom infotainment-system med et luksuriøst utført uttrykk hva angår materialer. I det hele tatt virker bygget gjennomført, og Charge opplyser at de vil bygge 499 eksemplarer, med produksjonsstart i London til høsten. Reservasjoner er mulig å gjøre nå, og prisen er 350.000 pund (før eventuelt ekstrautstyr) – som blir sånn cirka 4,1 millioner kroner med dagens kurs. Løp og kjøp?