Mazda hinter til ny … MX5? RX7?
Den lange bakruten og de maskuline skuldrene kan fort minne om RX7.
Mazda hinter til ny … MX5? RX7?

Mazda hinter til ny … MX5? RX7?

Mazda viste frem sportslig konseptbil på slutten av presentasjon, men er vage rundt detaljene.

Under sin strategipresentasjon frem mot 2030 forrige uke viste Mazda frem et nytt konsept. Etter en lengre babbel om hvordan merket skal investere i elektrifisering, viste de frem en bil som gir både MX5 og RX7-vibber.

Les også: Sportsbiler på budsjett – Mazda MX5.

Japanerne var sparsomme med detaljene. Konseptet ble ikke vist før helt mot slutten av presentasjonen, og det kom ikke frem noen detaljer rundt hva det er vi ser på. Den ble heller ikke nevnt med et eneste ord på pressemeldingen i etterkant. Det man dog kan bite seg merke i er at bilen vises rett etter at Mazda har vist bilder av de fire forrige generasjonene MX5. Kan dette være en elektrisk femtegenerasjon MX5?

For også designmessig finner man grep som kan spores til tidligere MX5-modeller. Lyktene foran minner definitivt om fjerdegenerasjon MX5, og fire halvmåner som danner baklysene minner også om baklysene til de tre første generasjonene. Proporsjonene til den futuristiske sportsbilen står nok også ganske i stil med hva MX5 er, men her kommer også en annen ikonisk Mazda til syne. RX7.

For den lange, feiende bakruten, og de høye, muskulære skuldrene minner veldig om den elskede Mazda RX7. Wankel-ikonet. Sammenligner man en RX7 FD med sideprofilen til det nye konseptet kan man også definitivt se likheter, så at det nye konseptet er et frempek mot en ny versjon av en av de mest elskede tuner-bilene fra 90-tallet skal ikke utelukkes helt.

Les også:
Hvorfor blir noen biler ikoniske? 

På videoen kan man også se at bilen blir utstyrt med Lambo/Butterfly-lignende dører, og blåtegningene viser vel ganske få tegn på at det blir plassert verken en wankelmotor eller hissig rekkefirer. Det kommer nok ikke som noen overraskelse at dette blir helelektrisk. Det som virkelig blir spennende er å se om Mazda kan gjenskape noe av det magiske som har gjort MX5 til «det morsomste man kan kjøre lovlig med». For med batteri og elektrisk drift kommer også tyngde, og med tyngde forsvinner mye av kjøreegenskapene. Konseptet er i alle fall spennende, så får tiden vise om dette blir en MX5, en RX7, eller noe helt annet.