Motorfestival Stryn 2024
BMW M3 på full fres er helt innafor.
Motorfestival Stryn 2024

Motorfestival Stryn 2024

Det har blitt tradisjon at Stryn sentrum står på hodet mens Motorfestivalen holdes første helga i juni. Her er noen av høydepunktene fra årets festival.

I 2007 ble den første festivalen holdt under navnet «Motorfestival Stryn». Noen tanke om at det skulle bli en storslått feiring av alt motorisert var det kanskje ikke den gangen, men nå i helgen arrangerte de den flotte festivalen for 16 gang. Hovedfokuset på festivalen er motorkjøretøy under en stor paraply. Her kommer alt fra radiostyrte småfly, vannscooter, lastebil, gatebiler, amcars, busser og motorsykler. Alt som durer og går velkommen.

Les også: Gatebil 2024

Stryns natur gir en utrolig flott ramme rundt hele festivalen. De storslåtte fjellene strekker seg på begge sider av Stryn Sentrum og i enden av rånestripa ligger Innvikfjorden med sitt blågrønne vann. Rånestripa midt i sentrum er flittig brukt under hele helga, hvor rånere fra området stolt viser frem at de både kan spille øredøvende høyt og drikke enorme mengder alkohol. Resten av sentrum er dekket av kjøretøy i hver eneste krok. Et sammensurium av amcars, tyske biler og hissige japanere gjør at det å gå seg noen runder her er en sann fornøyelse. Å kunne se på Mercedes W201, Ford Sierra Cosworth og en Ford Mustang Mach 1 ved siden av hverandre er skikkelig moro.

Vi er veldig fornøyd med årets festival. Fokuset vårt siden i fjor har vært å få til et sømløst samarbeid med nødetatene og Røde Kors, i og med at festivalen nå har blitt så stort som den har blitt. Det er gledelig at det samarbeidet ble såpass bra som det ble. I tillegg er det utrolig moro at all den jobben som legges ned resulterer i enormt bra besøk av publikum og utstillere. Vi er absolutt på rett vei nå og skal jobbe hardt for å ta noen skritt videre neste år.

- Festivalsjef Jørn Sønsterudbråten

Programmet startet med innslipp av biler klokken 10. Det var tydelig at festlighetene på fredagskvelden hang i, for det gikk sakte i starten. Ut over dagen ble det derimot fart på sakene og rundt klokken 13 var det fullt på parkeringa til både vanlige biler og lastebilene. Det foregikk motorsport i form av autoslalom, burnekonkurranse, samt en parade helt på tampen av dagen. Du hadde derfor alltid noe moro du kunne se på.

Motorfestival Stryn var godt gjennomført og er absolutt å anbefale dersom du vil kombinere en utrolig flott roadtrip med et velsmurt arrangement med mye moro å se på.