Nå kan du bli eier av en helt unik Amcar
Nå kan du bli eier av en helt unik Amcar
Nå kan du bli eier av en helt unik Amcar

Nå kan du bli eier av en helt unik Amcar

Bilen ble laget i ett eksemplar, og kjøperen fikk besøk av en skuespillerinne.

De fleste som importerer en brukt Amcar til Norge går den tradisjonelle veien. Men hva med noe utradisjonelt? Noe veldig utradisjonelt. Som en Mercury Milan Voga. Mest sannsynlig laget i kun ett eksemplar (mer om det senere).

 

Den kan bli din under Mecum sin auksjon i Monterey, som går av stabelen fra 18-20 august. Da får du en bil som virkelig skiller seg ut i mengden av nyere importerte biler.

 

Mercury Milan er en bil få husker idag, og det har kanskje sine grunner. Modellen oppkalt etter byen Milano i Italia ble først vist på Chicago-utstillingen i 2005, og gikk fra årsmodell 2006 til 2011. Den siste ble produsert i desember 2010, samtidig som det stolte merket Mercury beklageligvis ble nedlagt av Ford.

 

For å tiltrekke seg flere latino-kunder, introduserte man en spesialmodell under Miami Fashion Week i 2006, som fikk navnet Milan Voga. Den ble omtalt som en «one of a kind» customisert bil, og basert på «the spirit of the Hispanic culture». Ford GT designer Camilo Pardo stod for det visuelle, som blant annet inkluderte 3D carbon ground effects package, en liten spoiler bak, en senkejobb, 20-toms alufelger fra HRE, eksosstuss i krom og en gnistrende farge kalt Mar Azul.

 

Innvendig fikk man Arena skinnseter med Mar Azul kontrastsøm, samt Voga inskripsjoner. Legg til litt polert krom her og der, samt unike matter i dørken, og man får en ekte spesialmodell. Etter sin opptreden på moteuken i Miami, ble bilen auksjonert bort på eBay for et veldedighetsformål kalt “empowering Hispanic women.” Vinner av budrunden fikk bilen personlig overlevert av skuespillerinnen Roselyn Sanchez, som var en stjerne i spenningsserien «Without a Trace» på den tiden.

 

Under panseret finner man en 3-liters V6 på 221 hk, koblet til en seks-trinns automatkasse (på Mecum sin offisielle side står det 3-trinns kasse, som åpenbart er feil) som sender kreftene til forhjulene. Vinner du auksjonen får du neppe selskap av Roselyn, men til gjengjeld får du en helt unik bil. Prisestimat er ikke oppgitt, og selv om Mecum sin hjemmeside sier at to biler ble laget, så er det mest sannsynlig en feil det også, for den offisielle uttalelsen fra Mercury i sin tid var at dette var en unik one-off. Så her er det bare å slå til! Hva er vel bedre enn en bil laget i bare ett eksemplar?