Nå kan du få fødselsattest på din gamle BMW!
Nå kan du få fødselsattest på din gamle BMW!
Nå kan du få fødselsattest på din gamle BMW!

Nå kan du få fødselsattest på din gamle BMW!

BMW vet å ta vare på sine entusiaster, noe de tydelig beviser med sitt nye tilbud.

Det er ofte slik at entusiaster refererer til bilen sin som sin baby eller hjertesten. Samtidig som det kan være en litt søkt, så har nå BMW Classic tatt metaforen et steg videre. Nå har de nemlig kommet med et tilbud om at du kan få bestilt den offisielle fødselsattesten på din bil.

Det digitale dokumentet koster i underkant av 1500 kroner, og inkluderer chassisnumer, motornummer, produksjonsdato, leveringsdato fra fabrikk, karosseri, originalfarge, hvem som tok imot bilen, hvor, og når. Biler fra 1980 og nyere vil også ha informasjon om ekstrautstyr og nummer på girkassen. Dokumentet vil ha en digital signatur for å i størst mulig grad forhindre forsøk på manipulasjon. Samtidig påpeker BMW Classic at dette ikke vil fungere som et sertifikat som er godt nok for å bevise en bils autentisitet. Det vil kun si noe om hvordan bilen forlot fabrikken.

Nå er ikke denne typen dokument et splitter nytt tilbud, da BMW Classic har hatt et lignende kjøretøysertifikat for klassiske biler, men denne nye fødselsattesten er altså en videreutvikling av dette. En stor forskjell er at denne fødselsattesten blir kun tilgjengelig digitalt, noe som jo kan være litt skuffende for de som vil ha det i bilen eller hengende i garasjen. BMW Classic argumenterer for at en digital løsning gjør det mye enklere å sende ut. Også kan man tross alt printe ut selv, samtidig som at det blir langt fra like sjarmerende og nostalgisk.

Les også: Dennis sin BMW 2002 Tii ble så bra restaurert at BMW ville kjøpe den til sitt museum.

- Denne fødselsattesten vil gi deg svarene på alle spørsmålene du skulle ha rundt produksjonen og historien rundt kjøretøyet ditt, derav inkludert individuelle og personlige data. Du kan nå se frem til å ha moderne og troverdig dokumentasjon for din elskede klassiske BMW, skriver BMW om nyheten.

For å skaffe deg en slik fødselsattest må du som eier fylle ut et skjema på BMW Classics sine hjemmesider , og som nevnt vil et slikt dokument koste deg omtrent 1500 kroner.