Nå kan du kjøpe Elvis sin legendariske Stutz
En mektig Stutz som kan bli din.
Nå kan du kjøpe Elvis sin legendariske Stutz

Nå kan du kjøpe Elvis sin legendariske Stutz

Her får du både fantastisk bilhistorie og rockehistorie i en og samme bil.

En god historie trumfer en god bil. Som oftest. Men for å gjøre en bil virkelig interessant på auksjon, handler det om en spesiell bilmodell, i kombinasjon med en spennende historie. Som f.eks bruk i et berømt billøp, eller eierskap av en interessant person.

I kategorien interessant person finner vi definitivt Elvis Aaron Presley. The king of rock’n roll, og igjen superaktuell grunnet suksessfilmen «Elvis» som kom ut tidligere i år. Han elsket biler, og eide enorme mengder, fra mikrobilen Messerschitt til hans De Tomaso Pantera som han i raseri skjøt på med revolver, til en mengde pompøse luksusbiler fra Cadillac, Rolls-Royce og Mercedes-Benz. Samt Stutz. Nærmere bestemt Stutz Blackhawk. En av syttitallets aller dyreste og mest voldsomme luksusbiler.

Nå skal en av de aller mest berømte Stutz Blackhawk noensinne laget selges av Mecum på sin auksjon i Las Vegas fra 10-12.november. Dens berømthet skyldes bilens første eier. En viss Elvis Presley. Elvis eide fire ulike Stutz Blackhawk på 70-tallet. Den første Elvis eide var prototype nummer to som Elvis kuppet foran nesen på Frank Sinatra, men den ble krasjet av Elvis sin privatsjåfør. Den andre Blackhawken var bilen du ser på bildene. En sort 1971-modell som ble levert ny til hans hjem på 144 Monavale Drive i Beverly Hills 9 september 1971.

Bilens tripteller viser i dag 31.586 miles (51.267 km) og bilen kommer med en kopi av 1971 State of California New Vehicle ID registrert på Elvis Presley for å bevise dens tilknytning til rockekongen. Elvis hadde bilen i noen år før han ga bort til en av sine personlige leger ved Las Vegas Hilton: Dr. Elias Ghanem. Elvis fikk bilen utstyrt med en personlig plakett før han ga den bort hvor det står “Elias Ghanem A True Friend,” som fortsatt er på bilen.  

Blant Stutz-samlere anses 1971 som toppen av kransekaken, da det var det første og eneste året at Carrozzeria Padane bygde bilene for hånd i Modena, Italia. Etter det overtok Carrozzeria Saturn i Torino jobben, en jobb som tok 1500 timer per bil (bare lakkjobben tok seks uker). Chassiset var basert på en Pontiac Grand Prix med Pontiac 455 V8, mens jobben med de håndbygde karosseriene i Italia, samt den påkostede materialbruken i form av det absolutt beste innen skinn, tepper (australsk lammeull på teppene i gulvet, ull fra mink brukt i bagasjerommet) og gulldetaljer rundt instrumenter gjorde at prislappen ble deretter. Det igjen ga bilen en voldsom status, og Hollywood-kjendiser og diverse celebriteter flokket seg rundt bilen. Blant Stutz Blackhawk-eiere finner vi Muhammad Ali, George Foreman, Sammy Davis Jr., Dean Martin, Johnny Cash, Willie Nelson, Curt Jürgens, Paul McCartney, Billy Joel, Elton John, Al Pacino og den største kunden av dem alle: Sjahen av Iran (som eide nærmere et dusin). Samt Elvis Presley. The king of rock’n roll.