Nissan Z GT4: Skal levere varene ute på racerbanen.
Nissan Z GT4
Nissan Z GT4: Skal levere varene ute på racerbanen.

Nissan Z GT4: Skal levere varene ute på racerbanen.

Nismo har fiklet med helt nye Z og resultatet ser heftig ut.

Den helt nye Nissan-modellen Z(som lenge var antatt skulle hete 400Z) ble godt mottatt da den ble lansert i 2022. Nå har Nissan latt folkene i NISMO bygge en GT4-versjon av bilen.  Bilen er basert på en ekte Z og ikke et glassfiberkarosseri slik mange lager løpsbilene sine. Nissan holder kortene tett til brystet, men de har avslørt at de har justert opp effekten på bilens VR30DDT V6 motor slik at den nå produserer mer enn den originale effekten på 400 hestekrefter.

Det er ikke voldsomme endringer i karosseriets form, men noen endringer er det. På panseret er det laget ventilering av varmluft fra motoren, grillen er nå byttet ut til fordel for en netting, fronten har fått en splitter og canards, samt at du helt bakerst finner du en aggressiv vinge. Du kan også skimte et veltebur på bildene, noe som strengt tatt ikke er noen stor overraskelse. Det er ellers lite teknisk info å finne om bilen. Dette har nok en sammenheng med at Nissan vil vise frem Z GT4 på SEMA om noen uker.

- Motorsport for Nissan er et uttrykk for vår lidenskap og uovertrufne ekspertise. Nissan Z fortsetter å opprettholde sin posisjon som en spennende sportsbil som fascinerer sjåfører med sin kjøredynamikk og fleksible drivlinje, sier Nissans viseadministrerende direktør Ashwani Gupta, før han fortsetter;
- Vi er sikre på at denne baneklare GT4-utgaven av Nissan Z vil være klar til å skrive nok et kapittel i Nissan Zs 50-årige historie.

Som et prøveprosjekt har Nissan allerede kjørt et 24 timers løp. Dette var i juni i år på Fuji Speedway hvor de deltok med ikke mindre enn to biler fordelt på to team. Den ene bilen var sponset av NISMO som en del av deres Carbon-Neutral-Fuel program, mens den andre var en helt vanlig racebil med bensinmotor.