Noen bygde om en Nissan Skyline til en Chevrolet Camaro
Kanskje ikke den mest lettsolgte bilen
Noen bygde om en Nissan Skyline til en Chevrolet Camaro

Noen bygde om en Nissan Skyline til en Chevrolet Camaro

For noen er R32 Skyline den hellige gral. For andre er den et godt utgangspunkt for å bygge drømmebilen sin.

Nissan Skyline har fått, fortjent sådan, legendestatus i bilmiljøet. Godzilla er et velkjent navn på denne japanske raketten. Nissan lyktes i racing med den, faktisk så godt at den i enkelte løpsserier ble forbudt. Skyline ble også et ikon gjennom de tidlige Fast And The Furious-filmene tidlig på 2000-tallet. Prisene har de siste årene økt kraftig på disse kjøretøyene, da spesielt GT-R utgavene. Likevel er det noen som ikke ser helt den store verdien i å holde bilen original. En annen bil som også har fått en slags form for legendestatus gjennom en film er femte generasjon Chevrolet Camaro, solgt mellom 2010 og 2015.

Michael Bays «Transformers» fra 2007 er den første filmen i Transformers-serien. I denne spiller en femte generasjons Chevrolet Camaro hovedrollen som Bumblebee. Det er verdt å merke seg at dette er to år før bilen kom på markedet, så Chevrolet måtte lage en one-off basert på støpeformene til konseptbilen de lagde i 2006. En liten fun-fact er at Camaroen i filmen egentlig er en Holden Monaro med et Camarokarosseri.

Bumblebee har helt tydelig også vært inspirasjonen for denne entusiasten, da han skulle bygge om sin Skyline.  Bygget har nok tatt mange timer, da det er mye karosseridetaljer som er kommet på plass for at den skal ligne mest mulig. Selv om det nok har vært et omfattende prosjekt, kan en vel diskutere hvorvidt det er vellykket. Rett forfra kan en tydelig se at det er en Camaro, men fra omtrent hver eneste vinkel ellers er det bare et sammensurium som gir enhver entusiast hjerneødem. På innsiden er det mer gjenkjennelig for japanske bilentusiaster. Det er montert et veltebur, førerstolen er byttet ut med en Bride-bøttestol og dashbordet er det samme som sto i bilen originalt. Det er nå dekket av semsket skinn i forskjellige farger og har en transformers-logo midt på. Under panseret står Nissans RB25 som produserer rundt 400 hestekrefter. Denne er koblet på en femtrinns manuellkasse.

Nå kan denne kuriositeten bli din om du vil. Auksjonen starter på 3,2 millioner YEN, eller det som i norske kroner er rundt 232.000 kroner. Selgeren er ærlig i annonseteksten og forteller at karosseriet ikke er strøkent og at det er sprekker i det.