Norske malerier som er perfekt for bilentusiasten
Norske malerier som er perfekt for bilentusiasten
Norske malerier som er perfekt for bilentusiasten

Norske malerier som er perfekt for bilentusiasten

Odin Larsen vil ta verden med storm med sin bilkunst.

Kunst er ikke noe vi vanligvis skriver så mye om her på Refuel.no, selv om det av og til skjer. Enda sjeldnere er det at vi skriver om norske kunstnere. Det har vel knapt nok skjedd.  Odin Larsen er en 21 år gammel mann fra Lillehammer som nå satser alt på å kunne leve av bilrelatert kunst.
- Jeg har alltid vært interessert i å lage ting og tenkte jo at det kunne være morsomt å lage kunst ut av bildeler til å begynne med. Dette var tilbake i 2022. Det var i stor grad objekter jeg malte på, eller skrev ting på, som ble til kunst. Felger, bakluker, ratt og så videre. Så fikk jeg en ide om at jeg skulle prøve meg på maling, og i februar 2024 satset jeg skikkelig på malerier, forklarer Odin.

Hovedinspirasjonen til Odins malerier er gamle biler, da gjerne fra 1990 og nedover. Dette er nok påvirket av egen bilsmak, da han har en BMW E36 M3 selv. Bilinteressen har Odin arvet fra sin far. Et kjapt søk avslører også at Odin har hatt både Nissan 200SX og et par Nissan Skyliner.
- Jeg synes de gamle bilene passer best til min malerstil. Målet mitt med bildene er å skape noe interessant både foran i bildet, men også i bakgrunnen. Det er viktig for meg at det ikke bare er bilen som er hovedfokuset, men at maleriet i sin helhet forteller noe. Derfor må det skje noe spennende også bak i bildet. For å lage dette bruker jeg AI-generte bilder og bilspill for å få inspirasjon, i tillegg til kreative ideer jeg får selv. Det er noen malere som driver litt slik jeg holder på, men det er ikke mange, og meg bekjent er jeg den eneste i Norge, forklarer lillehamringen.

Vil spre kunsten sin over alle fem kontinenter
Odins kunstnernavn er Guidarto, tatt fra det italienske ordet «guidaro», som betyr «kjørt». Dette fordi han er opptatt av at uansett hvor gammel eller dyr en bil er, så bør den brukes. Det er bare en gjenstand. I tillegg slengte han inn bokstaven «t» for å leke litt med ordet «art». Han har nå bestemt seg for å satse på et kunstnerliv.
- Jeg tenkte at det hadde vært moro å kunne leve av kunsten, og bestemte meg derfor i år for at jeg skulle satse. Det kommer til å ta tid, så jeg er mest fokusert på å bygge opp kunstnernavnet mitt nå fremover. Et fint verktøy til dette er sosiale medier som TikTok / Instagram. Der legger jeg ut bilder og videoer for å spre verkene mine til hele verden. Å leve av å være kunstner hadde virkelig vært en drøm, sier Odin.

Nå fremover jobber Odin med en samling av totalt seks bilder. Dette skal slippes på nettsiden hans og kunstverkene har som mål å promotere at uansett hvor sjelden eller spesiell en bil er, så er den til syvende og sist kun en bil. De er lagd for å brukes, noe som Odin er opptatt av.  Til nå har Odin solgt noen kunstverk, men han stresser ikke med å skulle selge masse akkurat nå som han er i startgropen.

Få en rabattkode her

Kun for medlemmer

Bruk rabattkode: FAWJPQM351MKA0