Ny Shelby Coupe lansert – Koster 5,2 millioner uten motor!
2024 Shelby Coupe Series 2
Ny Shelby Coupe lansert – Koster 5,2 millioner uten motor!

Ny Shelby Coupe lansert – Koster 5,2 millioner uten motor!

Kun 10 eksemplarer vil bli laget av den stilige sportsbilen

I år er det 25 år siden Shelby lanserte sin første bil som selskapet selv designet helt fra bunnen av. Den gangen var det en roadster som ble lansert på Los Angeles Auto Show i 1997. Shelbyen ble den gangen lansert som en moderne tolkning av den famøse Shelby Cobraen. Shelby håpte den gangen å kunne bygge 500 eksemplarer, men etter å ha snublet seg inn i masse problemer, blant annet ved sikkerhetsreguleringer, stoppet produksjonen på snaue 249 biler. «Series 1» som bilen ble kalt skulle egentlig få en planlagt etterfølger i 2006, men planene ble skrinlagt frem til i 2018.

Les også: Kode rød! Shelby Mustang med 1300 hk! 

Nå er planene tilbake, og en ekte «Series 2» kommer i løpet av året. Kun ti eksemplarer skal produseres, og kjøperne kan velge mellom et karosseri som er bygget i enten aluminium eller karbonfiber. Series 2 er ganske lik versjonen som ble presentert i 2018, som igjen var en versjon basert på planene i 2006. Denne gangen får den dog et tak som tilvalg med gode gammeldagse fastback-linjer. Wingard Motorsports og Custom Coaches vil stå bak produksjonen, og det sies at de oppgraderte bremsene, understellet og modifikasjonene på karosseriet skal gjøre at plattformen skal tåle opp til 1100 hestekrefter. Hvordan du oppnår disse hestekreftene er helt opp til deg. Series 2 kommer nemlig til å bli solgt helt uten motor.

Shelby selv har dog noen forslag til motorkonfigurasjoner. En Windsor 7-liters V8, Fords Godzilla 7,3 liters V8 som i utgangspunktet er bygget for pickuper, samt en elektrisk drivlinje som de enda ikke har gitt flere detaljer rundt enda.

Se også video: Shelby GT 350R på norske skilter 

Så hva blir prisen for en bil designet på midten av 2000-tallet uten motor? Vel, skal du ha karbonfiber-skall starter prisen på 4 millioner norske kroner. De tre eksemplarene som er vist frem i aluminium koster svimlende 5,2 millioner kroner. Shelby forklarer at hver Series 2 Coupe som blir bygget vil bli unik, da ingen biler blir listet opp med et satt skjema for ekstrautstyr, men kundene kan få bilen bygget akkurat slik de vil, hvor bare fantasien setter en stopper.

Blir dette en akutt klassiker, eller bommer Shelby? Det vil kun tiden vise.