Saab-forhandlere nekter å legge ned
Saab-forhandlere nekter å legge ned
Saab-forhandlere nekter å legge ned

Saab-forhandlere nekter å legge ned

Forhandlere i Taiwan nekter å legge ned butikkene sine.

Det er over 10 år siden den svenske bilprodusenten Saab ble slått konkurs og fabrikken i Trollhättan ble lagt ned for godt. De hadde nylig lansert andre generasjon av Saab 9-5 i 2010, som skulle være en verdig konkurrent mot BMW 5-serie, men det hele endte med at pengene ikke strakk til og at produksjonslokalene stengte produksjonen 5.april 2011. Selv om bilentusiaster verden over med sorg mottok den triste nyheten om at det rare, svenske merket var gått konkurs, var det ikke alle som godtok dette.

I Taiwan finnes det nemlig ikke mindre enn seks dedikerte Saab-forhandlere som enda i dag gir deg følelsen av å kunne kjøpe en helt ny Saab. Scandanavia Asia Corporation(SAC) har representert merket i Taiwan siden 1980 og bestemte seg for at de ikke skulle la merket forsvinne fra veien da de gikk konkurs. Derfor har de etablert ikke mindre enn seks dedikerte forhandlere som spesialiserer seg på å selge brukte Saaber. I tillegg er det totalt 12 verksteder i Taiwan som er autorisert for å skru på Saab. Noe som kanskje er enda mer imponerende er at det så sent som i fjor dukket opp enda en forhandler i Taiwan.

 

Vi har gjort vårt beste for å holde Saab i live på veien i Taiwan. Å tilby service for Saabs er vårt ansvar fordi alle Saab-biler i Taiwan ble solgt av SAC. Å holde merkevaren i live er vår plikt, sier presidenten i SAC, Salo Yang.


SAC holder bilene på veien ved å bruke opp det som er igjen av deler på lager hos GM, AC Delco og Orio, som fremdeles tilbyr reservedeler til Saab. SAC har også i enkelte tilfeller fått fabrikkert deler for å holde kundebiler på veien.